JPMorgan Bitcoin

JPMorgan gelooft dat meer betalingsbedrijven Bitcoin zullen gaan aanbieden

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan Chase gelooft dat meer betalingsbedrijven hun klanten in staat zullen stellen om Bitcoin (BTC) te kopen via hun apps, vergelijkbaar met de Cash App van Square.

In een onderzoeksnota op dinsdag schreven JPMorgan-strategen, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, dat de Cash-app van Square, die in 2018 de handel van Bitcoin toevoegde, de Grayscale Bitcoin Trust overtrof manier om Bitcoin-aankopen uit te voeren door Amerikaanse millennials in het tweede kwartaal. Gezien de populariteit van de app, geloven JPMorgan-strategen dat “andere betalingsbedrijven zullen volgen in het faciliteren van Bitcoin-investeringen voor klanten of het risico lopen achter te blijven.”

Tevens werd er gedacht dat de betalingsreuzen PayPal en Venmo hard aan het werk zijn om het kopen en verkopen van cryptocurrencies aan hun miljoenen gebruikers aan te bieden.

Millenials kopen Bitcoin via Cash App

Square’s Cash App faciliteerde $858 miljoen aan Bitcoin-aankopen in het tweede kwartaal, terwijl Grayscale’s Bitcoin Trust $750 miljoen aan Bitcoin-aankopen faciliteerde in hetzelfde kwartaal. De strategen van de bank zeiden hier het volgende over:

“Wij zijn van mening dat millennials, of de jongere cohorten van het universum van Amerikaanse retailbeleggers, de Cash App hebben gebruikt als alternatief voor de Grayscale Bitcoin Trust om Bitcoin toe te voegen aan hun bezit.”

Ze beschouwen Square’s recente aankoop van Bitcoin ter waarde van $50 miljoen ook als een “sterke blijk van vertrouwen” voor de toekomst van de cryptocurrency. Hoewel de Bitcoin-investering van Square kleiner is dan de inzet van MicroStrategy van $425 miljoen, is de aankoop van Square “waarschijnlijk het begin”, aldus JPMorgan-strategen.

De vraag blijft stijgen

De bewegingen van Square en MicroStrategy duiden op de opkomst van bedrijven als een bron van vraag naar Bitcoin, aldus analisten, en voegden eraan toe dat de vraag-aanbod-balans voor Bitcoin verbeterde tot meer dan $925 miljoen in Q3 versus $544 miljoen in Q2.

Bitcoin-derivaten, d.w.z. futures en opties, zien volgens strategen ook een toenemende vraag van particuliere en institutionele klanten. Ze zeiden dat de Open Interest (OI) in CME Bitcoin-futures en het Bitcoin perpetual swap contract van BitMEX tot half augustus sterk toenam, voordat de correctie van september gebeurde.

Bitcoin-opties hebben ook een aanzienlijke toename van de Open Interest gezien, zeiden analisten, eraan toevoegend dat Deribit momenteel populairder is dan het aanbod van CME Group. Dit geeft volgens hen aan dat dit nog steeds voornamelijk particuliere investeerders zijn. Het gaf het volgende aan:

“Omdat we denken dat institutionele klanten liever optiecontracten willen verhandelen op een gevestigde en gereguleerde beurs, zoals CME, suggereert dit dat de Bitcoin-optie-activiteit meer retailgedreven is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN