Verkiezing van Joe Biden zou goed zijn voor de Bitcoin koers, aldus Bloomberg

De presidentiële verkiezingen van Amerika staan om de hoek en de strijd gaat tussen Donald Trump en Joe Biden. De verkiezing van de nieuwe president van Amerika heeft uiteraard ook veel invloed op de cryptocurrency-markt, aangezien de regulering van de ontluikende industrie nog niet volledig bepaald is. Hierdoor is het goed om te bekijken welke kandidaat het meest positief tegenover cryptocurrencies staat, en dit is precies wat een recent artikel van Bloomberg gedaan heeft.

Joe Biden als president is goed voor de Bitcoin koers

De laatste crypto-nieuwsbrief van Bloomberg gaat dieper in op dit onderwerp en gaf aan dat de verkiezing van Joe Biden zou leiden tot een grotere acceptatie van Bitcoin (BTC), inclusief een mogelijke ETF-goedkeuring. Verder verwees het naar het beleid van de Trump-administratie met betrekking tot crypto als “hands-off”:

“Een mogelijk presidentschap van Joe Biden zou naar onze mening gunstig moeten zijn voor verdere appreciatie van de prijs van Bitcoin. Nieuw leiderschap kan het hands-off beleid van de Trump-administratie veranderen – ten nadele van de bredere cryptomarkt – en de eerstgeboren benchmark cryptocurrency naar de mainstream duwen, waardoor de kansen voor een ETF toenemen.”

Bitcoin koers zal $80.000 bereiken in 2024

Bloomberg beweert dat “de prijs van Bitcoin zal blijven stijgen, ongeacht de gekozen president, maar in een gematigd tempo”. Het concludeert ook dat, als Bitcoin koers tijdens de volgende presidentiële termijn blijft stijgen, zelfs tegen de helft van het tempo van 2016 tot 2020, deze in 2024 $80.000 zou bereiken:

“Ogenschijnlijk niet te stoppen trends in de VS schuld-tot-bbp, kwantitatieve versoepeling (QE) en de stijgende Bitcoin-hashrate wijzen naar onze mening op een cryptoprijs die tijdens de volgende presidentiële regering waarschijnlijk zal blijven stijgen. Ongeveer de helft van de winst van 1.400% sinds de stemming in 2016 zou de Bitcoin-prijs in 2024 naar $80.000 brengen.”

DeFi is een ander verhaal

Aangezien het ministerie van Justitie gisteren een “Cryptocurrency: An Enforcement Framework” van 70 pagina’s heeft gepubliceerd, is de nieuwsbrief waarschijnlijk eerder geschreven.

De auteur beweert dat dezelfde krachten de groei van DeFi zouden belemmeren. Beide conclusies zijn gebaseerd op de aanname dat een “democratische sweep” mogelijk meer duidelijkheid zou verschaffen over de regelgeving voor de crypto-ruimte.

De DeFi-ruimte is dit jaar ontploft in een volledig ongereguleerde omgeving. Het is geen toeval dat de daders achter de KuCoin-hack hun illegale opbrengsten wit gewassen hebben via de grootste gedecentraliseerde beurs, Uniswap. Dit is precies het ‘probleem’ waar regelgevers tegenaan lopen als het gaat om de goedkeuring van DeFi.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!