Brave Browser darkweb

Brave Browser biedt nu toegang tot het darknet

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Privacygerichte webbrowser Brave heeft zijn service beschikbaar gesteld via het Tor-netwerk, waardoor de browser de deur opent naar het darkweb. Dit volgens een update die door het bedrijf gedeeld werd.

Brave, dat de Basic Attention Token (BAT) gebruikt om zijn platform van ‘kracht’ te voorzien, heeft integratie aangekondigd met Tor, een privacy-eerste toegangspoort tot darkweb-portals.

Volgens de update heeft Brave nu zijn eigen Tor Onion Service, waardoor gebruikers “veiligere toegang” hebben tot de webbrowser. Tor geeft gebruikers toegang tot “.onion-links” en dient daardoor als een portaal naar het dark web. Brave benadrukte echter de verhoogde beveiliging van de nieuwe functie als één van de belangrijkste kernpunten.

Het bericht beschrijft ook hoe Brave-ingenieur Ben Kero in staat was om een ​​adres op het onion-netwerk te “minen” om een ​​privésleutel te maken, waardoor het netwerk verkeer kan ontvangen.

Door het Tor-adres te gebruiken, hebben gebruikers rechtstreeks toegang tot Brave-webpagina’s vanaf het dark web, terwijl hun metadata en persoonlijke identificatiegegevens zoals locatie worden beschermd.

Hoewel het darkweb een slechte naam heeft gekregen door de vele illegale marktplaatsen, worden darkweb-portals ook veelal gebruikt door journalisten en activisten in landen waar overheden controle uitoefenen over internetwebpagina’s. Hierdoor is de gemakkelijke toegang een erg goede ontwikkeling voor mensen uit dat soort landen.

Wat is Brave browser?

De Brave browser is een internet browser zoals bijvoorbeeld Firefox of Chrome. Brave blokkeert advertenties en website trackers en is echt een privacy browser. Je kent het vast wel.. Je bent eindelijk rustig op een website aan het surfen en ontvangt plotseling ongevraagd een advertentie op je beeldscherm. Hoe irritant is dat?! 

Bij de Brave browser heb je zelf de mogelijkheid om te bepalen of je advertenties in beeld wilt krijgen of niet. Kies je hier wel voor.. dan is het voordeel dat je ook nog eens wordt betaald voor het bekijken van deze advertenties. Je leest het goed, voor het bekijken van advertenties kun je vanaf nu dus betaald worden in cryptocurrency. Heb je de Brave browser nog niet gedownload? Klik dan hier!

Belonen met Brave

Vanaf nu is het ook mogelijk om ons via Brave een ‘tip’ te geven oftewel te belonen. Maar wat is het nou precies? Je kunt het zien als een soort fooi die je zonder veel moeite te doen doneert. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat je de content leuk vindt of erg betrokken bent bij de community. Op deze manier kun je dus je waardering laten blijken.

Klik hier en volg meteen de stappen om ons te kunnen ‘tippen’.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN