Roemeense autoriteiten gaan Bitcoin en Ethereum veilen

De Roemeense autoriteiten zullen hun allereerste veiling van cryptocurrency organiseren, die in beslag is genomen in een fraudezaak. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Op 2 oktober kondigde het nationaal agentschap voor het beheer van in beslag genomen activa (ANABI) zijn aanstaande veiling aan van de in beslag genomen Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), zoals vereist door een uitspraak van het openbaar ministerie in de rechtbank van Ploiesti. De specifieke hoeveelheden cryptocurrency die worden geveild, is echter niet duidelijk. In een persbericht verklaarde ANABI:

“Rekening houdend met de aard van de roerende goederen die ter veiling worden aangeboden, zal de geselecteerde inschrijver het Agentschap moeten informeren over de openbare BTC- en ETH-adressen die zijn gekoppeld aan een virtueel valutahandelplatform, om door te gaan met de overdracht.”

ANBI heeft verduidelijkt dat de crypto-beurs, dat door de succesvolle bieder wordt gebruikt, een juridische en geregistreerde entiteit moet zijn die zich houdt aan de wettelijke normen en richtlijnen van Roemenië voor financiële instrumenten. Het moet Know Your Customer-vereisten voor zijn klanten opnemen en voldoen aan zowel binnenlandse als buitenlandse antiwitwasbepalingen.

Hoewel de komende veiling een nationale primeur is, hebben er in de wereld al eerder soortgelijke veilingen plaatsgevonden. Zo plaatsten wij eerder al een bericht waarin duidelijk werd dat het Britse veilinghuis Wilsons Auctions een veiling hield namens de Belgische overheid. In deze veiling werd €110.000 aan Bitcoin geveild.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!