Belgische overheid gaat meer dan €110.000 aan Bitcoin veilen via Wilsons Auctions (VK)

Groot veilinghuis Wilsons Auctions, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, gaat later deze maand €110,000 aan Bitcoin (BTC) veilen. Dit volgens een aankondiging op die op 6 maart gepubliceerd werd.

De Bitcoin wordt verkocht namens de Belgische federale overheid, die de cryptocurrency in beslag nam in strafzaken en nu samenwerkt met de afdeling Asset Recovery van Wilsons om de Bitcoin te veilen.

In het bericht onthulde Wilsons dat de veiling op 24 maart wordt georganiseerd door Wilsons Auctions Dublin. De veiling zal geen reserve hebben d.w.z. geen minimumprijs voor het winnende bod.

Eerste openbare online veiling in Ierland

Hoewel Wilsons eerder cryptocurrency in andere veilingformats verkocht heeft, vertegenwoordigt de verkoop van deze maand de eerste openbare online veiling van crypto in Ierland.

Mark Woods, een asset recovery executive bij Wilsons Auctions, zei het volgende over de veiling:

“Het format is populair gebleken bij onze klanten, die online kunnen bieden en cryptocurrency kopen bij een gevestigd en vertrouwd veilinghuis, in plaats van online beurzen te gebruiken, wat een riskant en ontmoedigend proces kan zijn.”

Hij voegde eraan toe dat Wilsons begeleiding biedt aan beginnende personen in de cryptocurrency-wereld, met als doel alle beleggers in staat te stellen ‘deel te nemen op een gelijk speelveld’.

Bieders uit meer dan 90 landen

Wilsons Auctions heeft onthuld dat bieders uit meer dan 90 landen wereldwijd hebben deelgenomen aan de veiling van crypto-activa die begin vorig jaar gehouden werd.

Het veilinghuis organiseerde in januari ook een Monero (XMR) -veiling, waarbij XMR werd verkocht die in beslag genomen was door de wetshandhaving in het Verenigd Koninkrijk, evenals multi-crypto-veilingen in de herfst van vorig jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!