cryptocurrency

Cryptocurrency-mining is nu legaal in Venezuela!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Venezolaanse regering heeft het minen van digitale valuta nu erkend als een legale activiteit en heeft een community opgericht voor de cryptocurrency-miners van het land. Geïnteresseerden kunnen er nu voor kiezen om een ​​mining-bedrijf op te zetten, of hun bestaande mining-activiteiten uitbreiden, op voorwaarde dat ze met een verplichte vergunning werken.

De mining-sector in Venezuela heeft nu zijn eigen regelgevingskader. De National Superintendence of Cryptoactives and other Related Activities publiceerde op maandag de “Providence die de activiteiten reguleert die verband houden met het gebruik, de import en commercialisering van Digital Mining-apparatuur.”

Het juridische instrument is verschenen in Staatscourant nr. 41.969 en is al van kracht. Het zou de eerste wet zijn die specifiek is opgesteld om de cryptocurrency-mining-sector in een land te reguleren.

Verplichte vergunningen

Zoals ondertekend door SUNACRIP-superintendent, Joselit Ramirez, moeten individuen en bedrijven die geïnteresseerd zijn in crypto-mining eerst een licentie krijgen van de Comprehensive Registry of Miners (RIM), een nieuwe afdeling die is opgericht om het proces van de licentie te vergemakkelijken. Geïnteresseerde miners zullen precies moeten onthullen welke mining-activiteiten ze van plan zijn uit te voeren. Dit kan marketing, mining of het verkopen van mining-hardware zijn.

Voor degenen die hardware willen ontwikkelen of mining-faciliteiten in het land willen opzetten, hebben ze een speciaal soort licentie nodig. De wettelijk erkende miners zullen records van al hun activiteiten in de komende tien jaar moeten bijhouden.

Centralisatie in Venezuela

De nieuwe wet verplicht alle miners, fabrikanten of aanbieders van mining-diensten om zich aan te sluiten bij een speciaal register van miners. Dit is een fundamentele vereiste voor het verkrijgen van de nodige vergunningen om de activiteit legaal uit te voeren.

Ook is er bij wet een “National Digital Mining Pool” opgericht om alle onafhankelijke miners die in het land wonen samen te brengen. Venezuela is momenteel het Latijns-Amerikaanse land met de meeste hashkracht, de meeste adoptie en de meeste handelsactiviteit. De wet zegt ook dat de Venezolaanse regering voordelen, prikkels en vrijstellingen kan verlenen om digitale miners aan te moedigen zich bij de nationale pool aan te sluiten.

Dit is echter niet geheel goed nieuws. Elke Venezolaan die zich met de activiteit bezighoudt, kan namelijk niet kiezen bij welke pool hij zich aansluit, want vanaf vandaag moeten ze minen voor de pool van de regering, tenzij ze bereid zijn om forse boetes te betalen:

“Artikel 19. Gebruikers die zich bezighouden met digitale mining, zonder aangesloten te zijn op de Nationale Digitale Mijnbouwpool, zullen onderworpen zijn aan de maatregelen, overtredingen en sancties bepaald in het Oprichtingsbesluit Integraal Cryptoactief Systeem.”

Evenzo stelt het document dat de oprichting van mining-bedrijven vanaf nu zal gebeuren “onder de technische en professionele supervisie van zijn personeel.” Op deze manier zouden Sunacrip-functionarissen meer persoonlijke controle kunnen krijgen over nieuwe mining-ondernemingen. Dit betekent in het kort eigenlijk dat er meer centralisatie komt in het land. Geen goed nieuws dus voor het miners in het land.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN