China wil met de digitale yuan de dominantie van de Amerikaanse dollar “breken”

In een artikel dat afgelopen weekend werd gepubliceerd in China Finance, een tijdschrift van de PBoC, zei de centrale bank dat China de dominantie van de Amerikaanse dollar moet breken. Het voegde eraan toe dat de uitgifte van een digitale valuta een “nieuw slagveld” tussen de twee landen zou kunnen gaan worden. Het rapport gaf het volgende aan:

“China heeft veel voordelen en kansen bij de uitgifte van digitale fiat-valuta’s, dus het zou het tempo moeten verhogen om als eerste deze weg te bewandelen.”

Digitale yuan kan binnenkort gelanceerd worden

De centrale bank begon zes jaar geleden met het onderzoeken en ontwikkelen van digitale yuan, echter blijft de officiële lanceringsdatum nog onbekend. Het rapport onthulde verder dat de centrale bank van het Chinese onderzoeksinstituut voor digitale valuta in april 130 patentaanvragen had ingediend met betrekking tot de digitale yuan.

Het land is naar verluidt bijna klaar om zijn digitale valuta te lanceren, aangezien commerciële staatsbanken naar verluidt zijn begonnen met het testen van een digitale portemonnee. Verschillende economen en experts hebben beweerd dat de Chinese digitale yuan de dominantie van de Amerikaanse dollar zou kunnen bedreigen.

Het artikel in China Finance stelde dat verbeterde gegevensfeedback van de digitale valuta de transmissie van het monetair beleid zou helpen verbeteren, wat op zijn beurt weer het economisch herstel in het post-pandemie-tijdperk zou ondersteunen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!