China is druk bezig met het testen van hun digitale valuta

Zoals wij al eerder aan hebben gegeven, is China druk bezig met het ontwikkelen van een eigen CBDC, of hoe zij het noemen een DC/EP. Het land is nu echter druk bezig met het testen van hun eigen digitale valuta in verschillende steden. Dit volgens een rapport van Global Times.

Ambtenaren testen de DC/EP

Volgens het artikel is het land bezig met het testen in het Xiangcheng-district, te beginnen met de ambtenaren. De medewerkers van de overheid in Xiangcheng, Suzhou, ontvangen de digitale valuta van het land als reiskostenvergoeding. De medewerkers van de lokale overheid dienen deze maand een speciale portemonnee voor de digitale valuta te installeren en hem vervolgens komende maand te testen.

Volgens het artikel zal ongeveer 50% van de reiskosten aan hen toegewezen worden in deze digitale valuta. De ontwikkeling is echter mogelijk slechts een test om de reactie van de markt te achterhalen, zei de insider van de blockchain, Cao Yin.

Terwijl Yin sprak over de inspanningen die zijn ondernomen om de digitale valuta te introduceren, herhaalde hij ook dat andere steden in het land de cryptocurrency zouden gaan testen. Er zijn, naar verluidt, al ongeveer vier steden in het land begonnen met testen.

Bovendien heeft één van de grootste banken van de overheid, de Agricultural Bank of China, een aanvraag ingediend om de DC/EP te testen. Naar verluidt zijn er meer branches die de digitale valuta van China zullen onderzoeken, waaronder de onderwijssector, het vervoer en de gezondheidssector.

Wanneer wordt DC/EP gelanceerd?

Een investeringsbank in China, genaamd CITIC Securities, heeft naar voren gebracht dat de digitale valuta mogelijk dit jaar wordt gelanceerd. De bank verwacht dat de uitgifte een totale waarde van één biljoen yuan zal bereiken. Yin voegde er echter aan toe dat de digitale valuta enige tijd, en implementatie op verschillende gebieden, nodig heeft om inwoners aan te moedigen deze te gebruiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!