Laatste Crypto Nieuws

Belgische toezichthouder waarschuwt voor tradingcursussen

De Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft maandag een waarschuwing afgegeven tegen de bedrijven die handels- en trainingsproducten verkopen met betrekking tot forex, contract for difference (CFD’s) en cryptocurrencies. De marktregulator benadrukte dat de meeste van deze producten worden verkocht met behulp van de zogenaamde multi-level marketing (MLM) -structuur, wat betekent dat de klanten prikkels krijgen om meer gebruikers op de platforms te introduceren.

De toezichthouder zei het volgende:

“… Aanbiedingen van CFD’s en forex via internet zijn zeer riskant en fraudegevoelig. De kans op verlies is veel groter dan de mogelijkheid op winst.”

Snel rijk worden of snel je geld verliezen?

De meeste van deze producten worden op de markt gebracht via sociale media en er wordt geadverteerd dat je snel rijk kunt. Dit doen ze door jongeren te overtuigen door hun eigen luxe levensstijl te laten zien. De FSMA wees erop dat de meeste jongeren hier in trappen en veel geld hiervoor betalen.

“De boodschap is dat iedereen zich dit soort levensstijl kan veroorloven als ze genoeg nieuwe leden binnenhalen en de juiste investering doen in de software die wordt gepromoot.”

Bovendien haalde het een onderzoek aan van andere Europese toezichthouders waaruit blijkt dat 75 tot 89 procent van de beleggingen in afgeleide producten verlies oplevert.

Geen fraude maar pas wel op!

Hoewel de Belgische toezichthouder al deze tactieken niet als fraude bestempelde, benadrukte de FSMA wel dat “een groot aantal gevallen van fraudeleuze activiteiten ook dezelfde manieren gebruiken”.

Ondertussen houdt de FSMA een lijst bij van gemarkeerde platforms die zij als verdacht beschouwt. In juni waarschuwde de toezichthouder voor drie boiler room-scams die illegaal diensten aanbieden in België.

Bovendien overweegt de waakhond regelgeving in te voeren voor de “verkoop, aankoop en gebruik van virtuele valuta en alle gerelateerde financiële producten”, aangezien deze steeds populairder aan het worden zijn in het criminele circuit.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN