Ethereum koers

Aantal gelanceerde Ethereum smart contracts blijft stijgen

Ethereum (ETH) is de laatste tijd erg populair geworden. Dit heeft voornamelijk temaken met de opkomst van DeFi. Het is zelfs zo dat er momenteel bijna 300 smart contracts per dag op Ethereum worden gelanceerd. Dit waren er twee maanden nog maar 50 per dag.

Bron: Etherscan.io

Zoals hierboven te zien is, werden er 292 contracten gelanceerd op 9 september. Dit is slechts één minder dan het hoogste punt ooit in juli 2018.

Tekort aan smart contract-auditors

Zoals gezegd is een groot deel waarschijnlijk te danken aan DeFi-projecten. Hierdoor is tevens de vraag naar smart contract-auditors momenteel zo hoog dat ze al maanden vol zitten, wat aangeeft dat er een flink tekort is aan professionals.

Het goede nieuws is dat het verwerven van dergelijke op code gebaseerde vaardigheden om geld te verdienen niets kost, want er zijn tal van tutorials online en je kunt altijd spelen op de testnets. Het is echter niet duidelijk of universiteiten al begonnen zijn om in te spelen op deze trend, door bijvoorbeeld lessen in Solidity aan te bieden.

Veel scholen en universiteiten begonnen in 2017 met het aanbieden van blockchain-gerelateerde cursussen, maar vooral vóór flashloans was er toendertijd niet al te veel vraag. Flashloans maken echter kennis van Solidity een noodzaak, omdat je elke flashloan-bewerking hard moet coderen omdat het niet helemaal in een sjabloon kan worden weergegeven.

Uiteraard is er duidelijk veel concurrentie in deze markt, maar aangezien het veld vrij snel groeit, is het aanbod niet voldoende om de markt te verzadigen. Dus mocht je interesse hebben om jezelf te verdiepen in deze markt, kan het interessant zijn om nu je vaardigheden bij te slijpen.

Ontwikkeling op Ethereum bereikt hoogste punt in 7 maanden

Ook met de ontwikkeling op Ethereum gaat het erg goed. Zo publiceerde wij gisteren een artikel waarin de ontwikkelingen op Github het hoogste punt in zeven maanden heeft bereikt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN