Bermuda

Bermuda lanceert een digitale token om de economie nieuw leven in te blazen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De regering van Bermuda heeft een digitaal token gelanceerd om de lokale economie van de economische neergang, als gevolg van de corona-pandemie, te beschermen. Het digitale token werd gelanceerd in samenwerking met Stablehouse, een bedrijf voor digitale betalingen in Bermuda. De premier van Bermuda, David Burt, kondigde de lancering van het nieuwe token aan op Twitter. Hij zei:

“Ik ben blij dat ik heb deelgenomen aan de proefpilot van @stablehouse_io ‘s digitale token en kijk uit naar de bredere uitrol naar EEZ-bedrijven. Dit is een voorbeeld van Fintech-innovatie en we zijn een stap dichterbij om betalingen toegankelijker te maken voor Bermuda ondernemers.”

Het digitale token is sinds begin 2019 in ontwikkeling en de wereldwijde coronapandemie heeft de behoefte van een digitale token in Bermuda vergroot. Na de voltooiing van de proefpilot is de overheid van plan om het gebruik landelijk op te schalen. De regering heeft verder bekendgemaakt dat het, ondanks dat de proefpilot een succes wordt, echter geen plannen heeft om een CBDC uit te geven.

Het doel van het digitale token is om de aankoop van voedsel en essentiële producten en diensten mogelijk te maken via deelnemende handelaars en detailhandelaren op Bermuda. Alle transacties worden afgehandeld via een digitale portemonnee die wordt beheerd vanuit een mobiele app. Activa in deze app kunnen bij leveranciers worden uitgegeven via QR-codes en verkooppunt apparaten.

Financiële hulp voor inwoners van Bermuda

De regering van Bermuda zal met behulp van het token ook betalingen uitgeven aan degenen die in aanmerking komen voor financiële hulp in verband met het coronavirus.

Philippe Bekhazi, chief executive officer van Stablehouse, vertelde The Royal Gazette:

“Een stimulans is om mensen in nood te voorzien van noodgeld. Het probleem is dat het moeilijk is geweest voor mensen om hun cheques te ontvangen, of bankoverschrijvingen die traag zijn of waarvan de details niet up-to-date zijn, of dat mensen geen bankoverschrijving hebben.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Wat we voorstellen is om alle tussenpersonen te omzeilen, de banken te omzeilen en door te vliegen wat in feite een schuldbekentenis is van de regering aan de mensen. U gaat naar een website en registreert uw identiteitsbewijs, en de regering zal u een bepaald bedrag toesturen. Het zal onmiddellijk zijn en u zult het in uw telefoonportefeuille hebben.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN