XRP koers

Ripple verplaatst 1 miljard XRP uit escrow-wallets

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het is algemeen bekend dat het bekende cryptocurrency-project Ripple elke maand haar cryptocurrency XRP op de open markt verkoopt. Dit is en blijft natuurlijk een vreemd verhaal, aangezien het bedrijf gewoonweg haar eigen cryptocurrency dumpt op investeerders.

Het is een feit dat Ripple meer dan de helft van de totale XRP in omloop in bezit heeft en de munt bezet momenteel de vierde positie in de ranglijst van digitale activa volgens marktkapitalisatie. Begin 2017 beloofde het bedrijf dat het nooit alle tokens zou verkopen die het tot zijn beschikking had.

Hoewel dit wellicht waar kan zijn, is er wederom een flinke ​​transactie gedaan waarbij een miljard XRP, met een waarde van ongeveer $280,6 miljoen, uit de Ripple-escrow-wallets is verplaatst. Verdere details van de transacties toonden aan dat er twee verschillende transacties gedaan werden van ieder 500.000 XRP.

Zorgen bij investeerders

Hoewel beleggers en handelaren bekend zijn met het feit dat Ripple aan het begin van elke maand zoveel XRP verplaatst, zijn er nog steeds groeiende zorgen over de invloed op de prijs als dergelijke bewegingen aanhouden.

Er gaan geruchten de ronde dat het bedrijf alleen al bijna 55 miljard XRP in Ripple escrow-wallets over de hele wereld bezit. Aan het begin van elke maand geeft het bedrijf daarom een ​​miljoen XRP vrij om de liquiditeit op het betalingsnetwerk te vergroten.

Opgemerkt moet worden dat Ripple in de loop der jaren de XRP gebruikt heeft om veelbelovende tech-startups over de hele wereld te financieren, evenals de activiteiten van het bedrijf.

Ondanks dat grote experts en analisten zeggen dat Ripple de afgelopen jaren stagnatie heeft gekend, heeft het bedrijf hard gewerkt om de acceptatie over de hele wereld te vergroten. In een poging om grensoverschrijdende betalingen te realiseren, werkte het bedrijf onlangs samen met zowel Standard Chartered als Barclays in het VK.

Amazon van de crypto-markt

Door deze stappen te ondernemen, hoopt het bedrijf uiteindelijk verder te kunnen groeien. Het gaf in een eerder bericht zelfs aan dat het hoopt de Amazon van de crypto-markt te kunnen worden.

De CEO van het bedrijf, Brad Gralinghouse, zei toen het volgende:

“Amazon is begonnen als boekverkoper en verkocht alleen boeken. We zijn toevallig begonnen met betalingen. Over twee jaar zul je zien dat Ripple voor betalingen als wat Amazon voor boeken was.”

Hoewel dit natuurlijk een heel mooi streven is, is het nog maar de vraag wat dit precies gaat betekenen voor de XRP koers, aangezien de prestaties van Ripple als bedrijf niet direct invloed hebben op de cryptocurrency. Het is echter wel zo dat Ripple aangegeven heeft om zich meer te gaan concentreren op de rol die XRP in het gehele ecosysteem gaat krijgen. Of dit echter gaat gebeuren is natuurlijk afwachten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN