Ripple Nieuws

Ripple wil de Amazon van de crypto-markt worden

Het veelbesproken blockchain-bedrijf Ripple is nu van plan om zijn use-case uit te breiden tot veel meer dan alleen het stroomlijnen van grensoverschrijdende betalingen, in samenwerking met nationale en internationale banken. Het is namelijk zo dat, ondanks hun ongekende succes als leverancier van softwareoplossingen voor financiële entiteiten, Ripple schijnbaar tot het besef is gekomen dat de kernwaarden van het bedrijf nog steeds liggen in de bijbehorende cryptocurrency XRP en de Ripple-blockchain.

Dit is goed nieuws voor XRP-houder, aangezien Ripple zich de afgelopen vijf jaar uitsluitend heeft gericht op grensoverschrijdende betalingen, sinds Brad Garlinhouse bij het bedrijf kwam als CEO. Nu gaat daar dus waarschijnlijk verandering in komen en hierdoor kan de cryptocurrency XRP zich wellicht weer opmaken voor nieuwe stijgingen.

Hoewel het bedrijf voornamelijk met banken heeft gewerkt en zelf miljoenen had gefinancierd in blockchain- en cryptocurrency-startups, doet het nu dus een stap terug en herziet het zijn groeistrategie.

Volgens een artikel van de Financial Times zei Ethan Bear, het hoofd van de ontwikkelaarsinspanningen van Ripple, dat ze van “cheques schrijven naar code schrijven” gingen, wat impliceert dat het bedrijf van plan is om groots te worden door het maken van nieuwe applicaties op het Ripple-netwerk, en het hierdoor te promoten.

Garlinghouse toonde optimisme over de stap om hun blockchain-platform even waardig te maken als de hoog gewaardeerde cryptocurrency, en zei dat ze van Ripple de Amazon van de cryptocurrency-wereld wilden maken:

“Amazon is begonnen als boekverkoper en verkocht alleen boeken. We zijn toevallig begonnen met betalingen. Over twee jaar zul je zien dat Ripple voor betalingen als wat Amazon voor boeken was.”

Het rapport vermeldde ook dat Ripple werkte aan ontwikkelaarstools om te helpen bij het maken van blockchain-gebaseerde applicaties die nieuwe use-cases op het Ripple-netwerk verkennen. Het bedrijf had zijn open-source ontwikkelaarsplatform in oktober 2019 aangekondigd, maar het was eerder alleen bedoeld voor financiële toepassingen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN