Bitcoin koers

Bitcoin HODLing-sentiment bereikt 3 jaarlijks hoogtepunt

Volgens de laatste gegevens van Glassnode, zijn een groot aantal investeerders gestopt met het verhandelen van Bitcoin (BTC). In plaats daarvan volgen ze de klassieke buy-and-hold-strategie.

Bitcoin HODLers hebben sterke handen

De gegevens toonden aan dat ongeveer 8 miljoen Bitcoin al ongeveer drie jaar niet meer verplaatst zijn. Dit betekent dat 44 procent van het totale aanbod van de koningsmunt vastgehouden wordt door investeerders. Dit is een niveau, zoals Glassnode opmerkte, dat in meer dan drie jaar niet meer gezien is.

Bron: Glassnode

Het zogenaamde “HODLing-sentiment” begon eind 2019 aan kracht te winnen. Destijds was de Bitcoin koers gedaald van bijna $14.000 eerder dat jaar naar slechts $6.430. Handelaren kochten vervolgens de dips in afwachting van zowel korte als lange termijn winsten.

De Bitcoin koers steeg vervolgens weer gestaag na december 2019 en wist in begin 2020 grote stijgingen neer te zetten, vanwege de escalerende spanningen tussen de VS en Iran. Vanaf 13 februari veranderde de cryptocurrency van eigenaar voor maar liefst $10.522.

Desalniettemin slaagde Bitcoin er niet in om zijn positieve vooruitzichten te handhaven. Vanaf maart crashte de koningsmunt – samen met de wereldwijde markten, inclusief goud en aandelen – nadat regeringen lockdowns hadden aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te bedwingen. Op 13 maart was de Bitcoin koers gedaald tot $3.858.

Maar zelfs dit wist het HODLing-sentiment niet echt te beïnvloeden, volgens de Glassnode-grafiek hierboven. Beleggers hebben de dip van Bitcoin opgevangen, geholpen door het open stimuleringsbeleid van de centrale banken. Als gevolg hiervan steeg de cryptocurrency met meer dan 200 procent en sloot hij boven de vorige YTD-high om op 17 augustus $12.486 te bereiken.

Minder BTC op beurzen

Het positieve HODLing-sentiment ontving verdere bevestiging van gegevens die werden geregistreerd bij toonaangevende cryptocurrency-beurzen. Zo plaatsten wij vorige week al een bericht waarin bleek, volgens gegevens van Glassnode, dat het aantal BTC op beurzen vorige week een nieuw dieptepunt bereikt had dat in ruim 21 maanden niet meer gezien was.

De cijfers wezen nogmaals op een daling van het handelssentiment onder de Bitcoin-volgers. Het HODling-gedrag steeg, ondanks dat de Bitcoin koers naar een nieuw jaarlijks hoogtepunt van boven de $12.000 wist te stijgen.

Bron: Glassnode

De trend dat gebruikers hun geld opnemen van de beurzen, manifesteerde zich voor het eerst direct na ‘Black Thursday’. Sinds die tijd heeft ongeveer 300.000 BTC de beurzen verlaten. Dit kan als een bullish indicator worden beschouwd, omdat het zou kunnen betekenen dat gebruikers niet van plan zijn hun activa binnenkort te verkopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN