Bitcoin koers

Bitcoin is gemanipuleerd en overgewaardeerd, aldus CryptoWhale

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin koers zou vandaag $2.000 zijn als Tether zijn prijs niet zou manipuleren tijdens de bullrun van 2017, waarin Bitcoin (BTC) een record van $20.000 bereikte, volgens crypto-handelsadviseur, CryptoWhale.

Tether manipuleert de Bitcoin koers

In een van zijn vele waarschuwingen voor cryptohandelaren verklaarde CryptoWhale dat handelaren altijd moeten onthouden dat de crypto-markt sterk gemanipuleerd is, waarbij Tether een grote rol speelt bij het beïnvloeden van de prijsbewegingen van Bitcoin.

Hij tweette het volgende:

“Als Tether nooit Bitcoin had gemanipuleerd, zouden de prijzen op dit moment onder de $2.000 liggen. Houd hier rekening mee, vooral gezien het feit dat er meerdere rechtszaken lopen die een einde zullen maken aan hun prijsmanipulatie.”

Hij was echter nog niet klaar. Hij ging verder met stellen dat de Bitcoin bull run van juni tot augustus 2020 ook gemanipuleerd werd door Tether, die de Bitcoin koers zou verhogen door in wezen nep-kapitaalinstromingen in zijn handelsvolume te creëren.

“De bull run van 2017 werd grotendeels veroorzaakt door Tether. De bull run van 2020 werd ook veroorzaakt door Tether. Als Tether nooit de mogelijkheid had gehad om virtuele dollars te printen, dan zou er niet veel instroom zijn. De prijs zou dan drastisch lager zijn dan nu.”

Tether heeft de macht over de crypto-markt

Tether (USDT) is een van de eerste en meest succesvolle stablecoins van dit moment. Het koppelt zijn waarde aan de Amerikaanse dollar om handelaren in staat te stellen deel te nemen aan de crypto-markt met bescherming tegen hoge negatieve volatiliteit.

Voor handelaren en beleggers, die op de hoogte zijn van verschillende crypto-whales, wordt algemeen aanvaard dat de activiteit van deze whales prijzen kunnen beïnvloeden door de verkoop- of koopdruk te verhogen.

Tether is er meerdere keren van beschuldigd de digitale FED te zijn en USDT te creëren, zonder dat deze ondersteund zouden zijn door echte Amerikaanse dollars. Eerder in juni 2020 ontkenden de schatkist van Tether en het Bitfinex – die eigendom zijn van hetzelfde moederbedrijf, iFinex Inc. – de beschuldigingen van manipulatie in de crypto-markt, samen met de andere gelieerde onderneming Poloniex.

De rechtszaak beweerde dat de twee als iFinex-dochterondernemingen massale en zorgvuldig getimede aankopen van crypto-activa hebben gedaan om de koopdruk te vergroten en een piek te veroorzaken. De twee zijn ook betrokken bij een lopende zaak waarin Tether wordt beschuldigd van het uitgeven van $850 miljoen aan Bitfinex om een ​​financieringstekort in 2019 te dichten.

Bitcoin is een geweldig goed, alleen is het teveel gemanipuleerd

CryptoWhale presenteert meestal een bearish sentiment ten aanzien van het handelen in cryptocurrencies en herinnert mensen er constant aan wat er mis kan gaan. Zo plaatste hij eerder het volgende:

“Onthoud dat de handel in crypto niet anders is dan het spelen van stoelendans. Op een dag zal de muziek stoppen en zullen investeerders, die op basis van FOMO zijn ingestapt, de bags vasthouden.”

De belegger zei echter dat hoewel Bitcoin naar zijn mening overdreven gemanipuleerd en overgewaardeerd is, het toch een grote troef is om vast te houden.

Wat denken jullie? Heeft CryptoWhale gelijk? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN