Honeywell Bitcoin

Moederbedrijf van BitMEX kent subsidie van $40.000 toe aan ontwikkelaar van schaalbaarheidsoplossing voor Bitcoin

Het moederbedrijf van BitMEX, de 100x Group, heeft een eenjarige subsidie ​​van $40.000 toegekend aan de ontwikkelaar van Utreexo, de Unspent Transaction Outputs (UTXO’s) schaalbaarheidsoplossing voor Bitcoin (BTC).

De CEO van BitMEX, Arthur Hayes, tweette het volgende:

Er wordt een niet-bestede transactie-output gemaakt wanneer iemand een Bitcoin-transactie verzendt. Als ze twee Bitcoin hebben en er slechts één willen verzenden, worden beide munten verplaatst, één naar de bestemming gestuurd en de andere terug naar de oorspronkelijke persoon, als een UTXO. Dit is hoe Bitcoin momenteel werkt.

In wezen zijn UTXO’s een pool van alle momenteel te besteden Bitcoin – of gebruikerssaldi. Elke Bitcoin-node houdt de huidige UTXO-records bij om nieuwe transacties te kunnen valideren en munten te kunnen uitgeven.

Hoewel deze records veel kleiner zijn dan de volledige transactiegeschiedenis van Bitcoin – die ongeveer vier gigabyte aan ruimte in beslag nemen in plaats van 300 gigabyte – kan hun omvang in de toekomst “een belangrijk knelpunt voor schaalbaarheid” worden, aldus de blogpost.

Dit is precies wat Utreexo wil oplossen.

Wat is Utreexo?

Deze UTXO-staat is in de loop van de tijd snel gegroeid en zal waarschijnlijk blijven groeien, waardoor het moeilijker wordt om full nodes te draaien.

Dit is waar Utreexo om de hoek komt kijken. Met behulp van nieuwe cryptografie is het mogelijk om dit deel van de staat te vervangen door een klein cryptografisch bewijs dat veel minder opslagruimte in beslag neemt.

Dryja gaf het volgende aan in een eerder blogbericht dat op onze website verscheen:

“Utreexo is een nieuwe schaalbaarheidstechnologie voor Bitcoin, die Bitcoin-nodes kleiner en sneller kan maken en tegelijkertijd dezelfde beveiliging en privacy behoudt als full nodes.”

Dryja zei het volgende in een bericht op de MIT DCI website:

“Utreexo is een nieuwe, op hash gebaseerde dynamische accumulator, waarmee de miljoenen niet-uitgegeven outputs kunnen worden weergegeven in minder dan een kilobyte – klein genoeg om op een vel papier te worden geschreven.”

Hij gaf ook aan dat, aangezien Utreexo-nodes zoveel gemakkelijker zullen zijn om te gebruiken, ze veel vaker zullen voorkomen dan normale full nodes.

Maar het is nog niet volledig geïmplementeerd en heeft nog een lange weg te gaan voordat gebruikers de nodes kunnen gaan gebruiken. Utreexo-ontwikkelaars hebben nu een proof of concept gepresenteerd, waaruit blijkt dat het idee kan worden omgezet in een echt werkend product, maar ze hebben nog veel werk te verzetten, waaronder het oplossen van bugs om de mini-node geschikt te maken voor het echte werk. Dit is dus waar de subsidie van 100x Group erg goed van pas kan gaan komen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN