Facebook Financial

Facebook richt nieuwe groep op voor alle betalingsprojecten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De social media-gigant Facebook heeft een nieuwe groep opgericht die zich gaat richten op alle betalings- en handelsgerelateerde mogelijkheden, genaamd Facebook Financial. Tevens werd bekend dat de mede-oprichter van Libra, David Marcus, aan het roer zal staan van de nieuwe groep.

Volgens het artikel van Bloomberg zal Marcus nu alle betalingsprojecten leiden bij Facebook. Daarnaast gaf het artikel aan dat het project, intern bekend als F2, een poging is om de handelsstrategie op Facebook te reorganiseren. Facebook voegde ook de voormalige Chief Executive Officer van Upwork Inc. Stephane Kasriel toe aan zijn betalingsteam.

Marcus tweette het volgende over het nieuws:

“Vandaag creëren we een nieuwe groep die zich bezighoudt met betalingen / FS [financiële diensten] op Facebook.”

Een van de vele projecten waar Facebook Financial toezicht op zal houden, is onder meer Facebook Pay, de universele betalingsfunctie van Facebook die het bedrijf in al zijn applicaties wil integreren.

Marcus heeft zes jaar bij Facebook gewerkt en werkte daar aan het project Facebook Messenger, voordat hij de leiding nam over Libra. Marcus was de president van PayPal Holdings Inc, voor hij aan zijn carrière bij Facebook begon. Naast zijn nieuwe rol als hoofd van Facebook Financial, zal Marcus ook doorgaan met leiding geven aan het team dat van Novi (voormalig bekend als Calibra), een digitale portemonnee ter ondersteuning van de Libra-cryptocurrency.

“Geen wijzigingen @Novi, die ik direct zal blijven leiden”, zei Marcus in een tweet.

Met Facebook Financial zal hij ook zijn werk voortzetten aan het betalingsfront van WhatsApp in onder meer India en Brazilië. Dit is de laatste stap van Facebook om zijn apps en producten samen te voegen tot een uniforme ervaring voor zijn gebruikers. Het uiteindelijke doel is om het aantal van Facebook advertenties te laten groeien en zijn gebruikers meer tijd te laten doorbrengen op het platform. Dit wil het doen door gebruikers goederen te laten kopen op Instagram, Messenger en WhatsApp, aldus het rapport.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN