Bitcoin Nieuws

Aantal actieve Bitcoin-adressen bereikt 1 miljoen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) blijft tegenwoordig oude records benaderen. Zo heeft het Bitcoin-netwerk, volgens gegevens van crypto-analysebedrijf Glassnode, voor het eerst sinds januari 2018 gemiddeld meer dan 1 miljoen dagelijks actieve adressen bereikt.

Bron: Glassnode

De statistiek berekent het aantal unieke adressen dat actief was op het netwerk, hetzij als afzender of ontvanger. Alleen adressen die actief waren in succesvolle transacties worden geteld.

Voor het laatst gezien in 2018

Het gemiddelde van 1 miljoen actieve adressen per dag werd voor het laatst gezien in de maanden na de epische stijging van de Bitcoin koers tot $20.000 eind 2017. Het activum werd na deze bull markt grotendeels afgeschreven door de reguliere media, maar is bezig met zijn langverwachte comeback. Zo wist de Bitcoin koers de afgelopen tijd al verschillende oude records te benaderen en zelfs te verbreken.

De stijging van het aantal adressen viel echter samen met een stijging van de Bitcoin koers in de afgelopen twee weken. Ondertussen laat een grafiek van Glassnode zien dat de twee statistieken grotendeels gecorreleerd zijn sinds 2018.

De maatstaf is indicatief voor een groeiend positief sentiment in de crypto-markt, vooral omdat beleggers de hoge inflatie proberen af ​​te dekken door te investeren in alternatieve activa zoals Bitcoin en goud.

Grote portemonnees groeien ook

Grote portemonnees groeien ook. Lucas Nuzzi, de medeoprichter van crypto-onderzoeksbureau DAR Crypto, gaf op Twitter aan dat het aantal adressen, met $10 of meer aan Bitcoin, een recordhoogte heeft bereikt van 16,6 miljoen adressen. Hetzelfde geldt voor Ethereum, met 6 miljoen adressen met $10 of meer aan ETH.

Hij gaf het volgende aan:

Een nieuwe adoptiecyclus is aan broeien. We hebben zojuist een recordhoogte bereikt in het aantal adressen met meer dan $10 aan BTC (16,6 miljoen) en ETH (6 miljoen). Miljoenen adressen meer dan aan de bovenkant van de bubbel van 2017.”

Bitcoin whales verliezen marktaandeel

Gisteren plaatsten wij een artikel waarin duidelijk werd dat het aantal Bitcoin whales wel aan het afnemen is. Zo werd duidelijk dat de hoeveelheid Bitcoin die door ‘kleine’ investeerders wordt aangehouden, de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld is, terwijl de zogenaamde whale-reserves in dezelfde periode met een bijna vergelijkbare marge zijn afgenomen. 

Volgens de gegevens is het percentage van het aanbod dat eigendom is van entiteiten die 10 BTC of minder bezitten, sinds juni 2015 gestegen van 5,1% naar 13,8%. Tegelijkertijd is het aantal Bitcoin-wallets die tussen de 100 en 100.000 BTC bezitten, gedaald tot 49,8% ten opzichte van 62,9% vijf jaar geleden.

Uit deze cijfers kan je dus concluderen dat de adoptie van Bitcoin steeds groter wordt en de koningsmunt steeds meer gedecentraliseerd wordt. Zo zei Glassnode het volgende hierover:

“De controle over het aanbod van Bitcoin verschuift gestaag naar kleinere entiteiten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN