Ethereum whales

Aantal Bitcoin whales neemt af en dit is goed nieuws!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De hoeveelheid Bitcoin (BTC) die door ‘kleine’ investeerders wordt aangehouden, is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, terwijl de zogenaamde whale-reserves in dezelfde periode met een bijna vergelijkbare marge zijn afgenomen. Dit volgens nieuwe gegevens van crypto-analysebedrijf Glassnode.

Bitcoin wordt gedecentraliseerder

Volgens de gegevens is het percentage van het aanbod dat eigendom is van entiteiten die 10 BTC of minder bezitten, sinds juni 2015 gestegen van 5,1% naar 13,8%. Tegelijkertijd is het aantal Bitcoin-wallets die tussen de 100 en 100.000 BTC bezitten, gedaald tot 49,8% ten opzichte van 62,9% vijf jaar geleden.

Uit deze cijfers kan je dus concluderen dat de adoptie van Bitcoin steeds groter wordt en de koningsmunt steeds meer gedecentraliseerd wordt. Zo zei Glassnode het volgende hierover:

“De controle over het aanbod van Bitcoin verschuift gestaag naar kleinere entiteiten.”

Het bedrijf plaatste de volgende grafiek bij de tweet:

Bron: Glassnode

Marktmanipulatie wordt moeilijker

Er is vandaag de dag bijna 18,6 miljoen Bitcoin in omloop, waarvan het grootste deel in handen is van zogenaamde whales. Er kunnen slechts 21 miljoen munten worden uitgegeven, wat Bitcoin inflatiebestendig maakt, evenals een potentiële goudmijn voor investeerders die het zien als een investering op de lange termijn.

De rijke individuen of entiteiten, die bekend staan ​​als whales, worden echter vaak beschuldigd van marktmanipulatie en gebruiken hun grote activa om de Bitcoin koers omhoog of omlaag te brengen. Als er minder whales in de markt te vinden zijn, en Bitcoin meer in de handen komt van ‘kleine’ investeerders, is het dus lastiger voor een whale om de markt te manipuleren.

In een eerder rapport merkte Glassnode op dat het aantal whales met 1.000 BTC of meer in hun portemonnee was gestegen van 1.650 in januari tot 1.882 in juni, maar dit is nu dus aan het afnemen.

Bitcoin whale verplaatst €1 miljard Bitcoin voor €3,50

Dit wil echter niet zeggen dat er geen Bitcoin whales meer over zijn. Zo plaatsten wij eerder vandaag nog een bericht waarin duidelijk werd dat een Bitcoin whale bijna €1 miljard aan BTC verplaatst heeft tegen €3,50 aan transactiekosten.

Volgens een bericht van het bekende Twitter-account Whale Alert, dat transacties op de blockchain bijhoudt, is het geld verplaatst tussen twee onbekende adressen, dwz dat ze niet bekend zijn als eigendom van een instelling of een cryptocurrency-beurs.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN