Bitcoin halving

Bloomberg: Ethereum stijgt door speculatie, maar Bitcoin door fundamentals

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) doen het de afgelopen tijd erg goed. Vooral Ethereum heeft de afgelopen tijd een grote stijging doorgemaakt en steeg sinds juli met ongeveer 50%. Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op $400 en de munt lijkt nu even ruimte te maken voor de koning, BTC.

Hoewel beide munten hard gestegen zijn, gaf een rapport van Bloomberg onlangs aan dat er toch twee grote verschillen zijn. Het artikel gaf namelijk aan dat de verbluffende stijging van Ethereum is gebaseerd op speculatie vanuit investeerders, terwijl de stijging op Bitcoin organisch en gebaseerd is op solide fundamentals.

“Ethereum heeft de hoogtepunten van vorig jaar verlegd en is naar de eerste plek van de best presterende grote crypto-activa in 2020 gestegen, maar wij beschouwen de rally als meer speculatief in vergelijking met de gunstige vraag vs. leveringsvoorwaarden die Bitcoin ondersteunen.”

Bloomberg legde verder uit dat Ethereum slechts ongeveer een vijfde van de marktkapitalisatie van Bitcoin heeft en veel concurrentie ondervindt van andere vergelijkbare cryptocurrencies. Bloomberg suggereert daarentegen dat Bitcoin langzaam evolueert om een ​​digitale versie van goud te worden, met een stijgende correlatie tussen die twee.

Ethereum fundamentals versterken juist

Wij van CryptoBenelux zijn het echter niet helemaal eens met het artikel van Bloomberg. Het is namelijk zo dat de fundamentals van Ethereum de afgelopen tijd alleen maar sterker geworden zijn.

Zo is de DeFi-markt alleen maar aan het groeien en bereikte een marktkapitalisatie van $9 miljard. Daarnaast gaven wij begin dit jaar al aan dat ruim 359 grote bedrijven – zoals Microsoft, Nike, Intel, Amazon, etc. – op Ethereum aan het bouwen zijn. De volledige lijst is verbluffend om te zien en laat niet alleen zien dat veel van ‘s werelds grootste merken bouwen op Ethereum, maar het laat ook zien hoeveel potentieel het activum in de toekomst biedt.

Tot slot staat de langverwachte update Ethereum 2.0 om de hoek en een stijging voorafgaand aan de update kan je natuurlijk kenmerken als speculatie, echter is dit niet veel anders dan Bitcoin kopen voorafgaand aan een grote financiële crisis.

Wat denken jullie? Zijn jullie het met Bloomberg eens of met ons? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN