Google Web Store CryptoBenelux

Google Pay voegt nieuwe bankpartners toe om digitale bankdiensten te ontwikkelen

Het volgende is niet echt crypto-nieuws, echter is het toch interessant om te vermelden. Het is namelijk zo dat de betaalservice van technologie-gigant Google, genaamd Google Pay, heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met zes financiële instellingen om in 2021 een volledig digitale bankdiensten aan te bieden voor Amerikaanse gebruikers.

8 banken werken nu samen met Google Pay

Volgens de aankondiging omvatten de nieuwe partners BBVA USA, Coastal Community Bank, Bank Mobile, BMO Harris, First Independence Bank en SEFCU. Ze zouden toetreden tot de bestaande Google Pay-partners Citi en SFCU, waardoor het totaal nu op acht banken komt te staan.

In de toekomst zullen gebruikers volledig digitale bankrekeningen binnen Google Pay krijgen, terwijl zij toegang hebben tot betaalrekeningen die door Google aan de voorkant worden verwerkt. Op de achtergrond zullen partnerbanken de infrastructuur, FDIC-verzekeringen en andere backend-technologie afhandelen.

Google Pay heeft bovendien bekendgemaakt dat het plannen heeft om meer financiële instellingen aan het digitale bankproject toe te voegen, wat betekent dat het huidige totaal van acht financiële instellingen verder zou kunnen toenemen voordat de dienst in 2021 wordt gelanceerd.

Google-woordvoerder zei in een verklaring dat Google Pay eerder de samenwerking met banken en kredietverenigingen in de VS heeft onderzocht om digitale bankrekeningen aan te bieden. Het ging verder met:

“We zijn verheugd dat zes nieuwe banken zich hebben aangemeld om betaal- en spaarrekeningen aan te bieden. Onze klanten kunnen gaan profiteren van nuttige inzichten en budgetteringshulpmiddelen, terwijl ze hun geld op een FDIC- of NCUA-verzekerde rekening bewaren.”

Cryptocurrencies zijn de volgende stap?

Samenwerkingen met bedrijven als Google vertegenwoordigen de toekomst van het bankwezen. Het is duidelijk geworden dat een fysieke fiat-valuta overbodig is geworden. Daarnaast maakt Google Pay een grote groei in ondersteuning door. Het groeit voortdurend onder financiële instellingen, en dat is zowel in de VS als in de rest van de wereld het geval. Het is nu afwachten wanneer ook Google Pay gaat besluiten om hun concurrent PayPal te volgen en cryptocurrencies te gaan ondersteunen.

Zo plaatsten wij vorige maand een artikel waarin het gerucht besproken werd dat PayPal besloten heeft om cryptocurrencies aan te gaan bieden. Eén van de drie niet nader genoemde bronnen zei toendertijd het volgende:

“Ik heb begrepen dat ze aankopen en verkopen van crypto rechtstreeks van PayPal en Venmo zullen toestaan. Ze zullen een soort van ingebouwde portemonnee-functionaliteit hebben, zodat je die daar kunt opslaan.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN