cryptocurrencies economische vrijheid

De FOMO is weer terug in de crypto-markt

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Veel analisten zijn van mening dat een de FOMO (of ‘Fear of Missing Out’ is teruggekeerd in de crypto-markt, vanwege de positieve resultaten die de Bitcoin koers de afgelopen tijd heeft gerealiseerd. Dit volgens een artikel dat op 31 juli op Forbes verscheen.

De bull markt is weer terug?

Nu Bitcoin de laatste tijd weer opkomt, willen veel nieuwe spelers de markt betreden, met het oog op grote winsten. Dit is dezelfde houding die eind 2017 in de crypto-markt speelde, toen de Bitcoin koers zijn hoogste punt ooit bereikte van bijna $20.000 per eenheid.

Joe DiPasquale, de CEO van Bit Bull Capital in San Francisco, legde uit:

“Bitcoin bevindt zich momenteel in een break-outfase, net als in de eerste zes maanden van 2019, toen het in waarde met 189 procent steeg … In de cryptocurrency-markt zien we vaker ‘momentum’-plays.”

DiPasquale verwacht dat de Bitcoin koers vóór het einde van het jaar $15.000 zal bereiken, waardoor Bitcoin binnen handbereik van zijn all time high van $20.000 zal komen.

Vóór- en nadelen

Als FOMO inderdaad de crypto-arena overneemt zoals we die kennen, moeten er zowel positieve als negatieve punten worden overwogen. Aan de ene kant moet Bitcoin nieuwkomers aantrekken en dit zal positief zijn voor adoptie. Het kan echter ook de andere kant op gaan, zoals ná de vorige bull run.

Op dat moment behaalde de Bitcoin koers zijn all time high, maar iets meer dan een maand later zag de munt zichzelf in relatief korte periode naar nieuwe dieptepunten zakken. Dit kan deze keer opnieuw gebeuren, echter zijn de fundamenten van verschillende andere crypto-projecten wel een stuk sterker.

Vergelijkbaar met 2017

Wat we vandaag zien is echter relatief vergelijkbaar met 2017. Cryptocurrency-beurzen zoals Coinbase in San Francisco melden dat het aantal nieuwe gebruikers dat zich aanmeldt voor accounts alleen al de afgelopen twee weken is gestegen. De Amerikaanse beurs gaf zelfs aan dat het momenteel al ruim 35 miljoen particuliere en institutionele investeerders heeft.

Andere handelsplatforms, zoals Binance US, zeggen dat de handel in Bitcoin deze week het hoogste niveau ooit bereikt heeft. Cory Klippsten, tech investeerder en oprichter van Bitcoin app Swan Bitcoin, zei het volgende:

“[Deze week] blies alles weg wat we hebben gezien … De verwachtingen van zoveel [Bitcoin investeerders] dat we in de vroege stadia van een nieuwe enorme stijging zitten, zou zichzelf kunnen vervullen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN