Bitcoin mining map

Bitcoin hashrate bereikt hoogtepunt: oude miners zijn weer winstgevend?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Veel mensen hadden voorspellingen dat de recente Bitcoin halving een daling van de Bitcoin-mining-hashrate zou veroorzaken. Deze voorspellingen lijken echter verre van waar te zijn, aangezien de Bitcoin hash snelheid nieuwe hoogtepunten heeft bereikt, wat er op wijst dat de industrie steeds sterker wordt.

Bitcoin hashrate bereikt nieuw hoogtepunt

Op 28 juli steeg de hashrate van het Bitcoin-netwerk naar een nieuw record van 124,99 miljoen terahash per seconde (TH/s), volgens Blockchain.com. De groeiende Bitcoin hashrate signaleert dat miners weer actief worden, die ná de halvering uitgeschakeld werden en zorgde toendertijd voor een daling tot 90 miljoen TH/s.

De miners schakelde verouderde mining apparatuur uit, vanwege het feit dat deze geen winst meer opleverden omdat deze mining apparatuur minder efficiënt is dan de nieuwere generatie miners. Deze reactie van miners werd al voorspeld en sommigen waren zelfs bang dat hierdoor veel miners de markt zouden verlaten. Later in juli sprong de Bitcoin hashrate echter weer naar een nieuw hoogtepunt, waardoor deze theorie werd ontkracht.

Waarom zijn die miners weer terug?

Miners hebben met name hun capaciteit vergroot met de nieuw geïntroduceerde mining-hardware, zoals de Antminer S-serie en meer, die wordt geleverd met geavanceerde functionaliteiten en een hoog hashvermogen. Hoewel dit kan worden gezien als een factor die bijdraagt ​​aan de stijgende Bitcoin-hashrate zei, vice-president van Poolin, Alejandro De La Torre, dat de moeilijkheidsgraad was afgenomen.

Hij tweette het volgende:

De moeilijkheidsgraad is nu lager dan de afgelopen twee weken van 17,35T tot 16,85T, en de Bitcoin koers staat veel hoger. Hierdoor wordt verwacht dat de komende twee weken de hashrate flink zal stijgen.

Daarnaast gaf De La Torre aan dat de stijging van de Bitcoin koers ervoor gezorgd heeft dat verouderde miners weer winstgevend zijn. Dit zorgt er dus voor dat miners massaal hun opgeborgen mining-hardware uit de kast halen om zoveel mogelijk Bitcoin te minen. Dit komt op zijn beurt weer de hashrate ten goede.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN