Bitcoin koers

CryptoNL Trading Advice: Bitcoin koers is op stoom, maar wat nu?

Allereerst willen we CryptoNL Trading Advice bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Tot nu toe heeft de Bitcoin koers zich goed gedragen en is stabiel gebleven. Het is echter de vraag wat er nu gaat gebeuren. Gaat de Bitcoin koers verder stijgen, blijven we een tijdje rond deze koers hangen of gaan we de opwaartse trend voortzetten? Laten we kijken naar de charts!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Twee prachtige weken voor Bitcoin. We hebben eindelijk de veelbesproken $10.500-grens gebroken en zijn zelfs boven de $11.000 uitgekomen. Op het moment van schrijven staat de koers nog net boven deze laatstgenoemde grens, met $11.042.

Door deze stijging hebben we vorige week de longterm trendlijn, die de prijs naar beneden duwde, gebroken en deze week gelijk de dubbele top er achteraan gebroken. Willen we echter bullish blijven met de Bitcoin koers, dan is het van belang om boven de dubbele top te sluiten. Ik heb dit gebied aangeduid met het dun grijs-achtig balkje.

Laten we verder inzoomen om wat meer details te weten te komen over de koers.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek zien we een mooie zijwaartse range ontstaan, waarbij de koers boven de middellijn weet te blijven. De enige keer dat de onderkant van de range bereikt werd, en tevens ook gelijk gezet is, is toen de retest op de dubbele top plaatsvond.

De RSI ondervindt echter momenteel wat weerstand van de EMA, maar staat op het punt het bullish gedeelte van de RSI in te gaan. Ik heb vanaf het 65-niveau gemarkeerd als het bullish gebied.

Laten we voor de verandering de 1-uur-grafiek er ook nog eens bijpakken om zo nog een gedetailleerder beeld te krijgen.

1-uur-grafiek Bitcoin koers

Hier zien we dat de Bitcoin koers short term nog aardig bullish is. We glijden momenteel over de gele diagonale support lijn. Een mooie candle omhoog zal nu wel wenselijk zijn want je wil ook niet zolang op support blijven hangen als bij de grijze diagonale support lijn. Naar mijn mening moet de koers vanaf de support gewoon lekker bouncen, gebeurt dat niet dan wordt de kans groter dat je de andere kant uitbreekt.

De RSI is boven de ema en 50 lijn, en we zien het bullish momentum toenemen.

Conclusie

Zolang we boven de dubbele top blijven traden ben ik bullish, maar we willen het liefst beweging zien natuurlijk en dan wel omhoog. Op de lagere timeframes 1-uur en 4-uur denk ik dat het goed mogelijk is dat we de komende uren de bovenkant van de range weer gaan opzoeken. Dit ligt op $11.300 ongeveer.

Breken we dit level, en retesten we hem, dan gaan we weer verder kijken naar het volgende level en dat zal rond de $12.400 liggen.

Zakken we echter door de zone van de dubbel top heen, dan is het laatste wat de bulls nog bullish kan houden de support van de longterm neerwaartse trendlijn die je op de weekgrafiek kan zien (in het groen aangeduid).

Wil je op de hoogte blijven van de koersen van diverse altcoins en BTC. Volg dan eens ons announcement channel of kom gezellig mee kletsen in onze chat.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN