Bitcoin koers

Bitcoin koers kan $20.000 behalen als Amerikaanse banken 1% van hun vermogen investeren, aldus analist

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin koers heeft deze week weer een mooie stijging weten te realiseren. Het is echter nog steeds een lang eind richting de all time high van $20.000. Het is echter zo dat één analist aangegeven heeft dat dit vrij simpel te realiseren is. Het enige wat er moet gebeuren is dat de Amerikaanse banken 1% van hun vermogen beleggen in Bitcoin (BTC).

Charles Edwards, van Capriole’s digitale vermogensbeheerder, besprak de institutionele acceptatie van Bitcoin op 23 juli en zei het volgende:

“Als Amerikaanse banken slechts 1% van hun activa in Bitcoin stoppen als investering, hedge of verzekering…

… zal de Bitcoin prijs meer dan verdubbelen.

Slechts 1 NASDAQ-aandeel (Grayscale) bezit vandaag al 2% van het circulerende Bitcoin-aanbod.

Het is niet moeilijk te zien waar dit naartoe gaat.”

Edwards heeft tevens een grafiek bij het bericht geüpload van de snelgroeiende activa van Amerikaanse banken als bewijs van de potentiële impact die de stap zou hebben, mits ze besluiten om in de koningsmunt te investeren.

Institutionele beleggers blijven toenemen

Zoals wij eerder op onze website meldde, is Grayscale een gigant onder de Bitcoin-hodlers, samen met betalingsbedrijf Square. Beide bedrijven zijn verantwoordelijk voor het opkopen van de meerderheid van de gedolven munten dit jaar. Zo gaven wij eind vorige maand aan dat Grayscale Investments in één week tijd 19.879 BTC aan hun Bitcoin Trust had toegevoegd. Deze toevoegingen zorgde er voor dat het bedrijf ongeveer 400.000 BTC beheert.

Tevens plaatsen wij vorige week een artikel over een nieuw rapport van Grayscale. In dit rapport werd duidelijk dat het bedrijf enorme institutionele instromen in zijn Grayscale Bitcoin Trust heeft gezien, met gemiddeld $43,8 miljoen per week gedurende de eerste helft van 2020.

In het rapport was ook te zien dat het meeste kapitaal pas in het tweede kwartaal kwam, ondanks dat de Bitcoin koers in de eerste paar maanden van 2020 meer opmerkelijke winsten boekte. Dit geeft echter wel aan dat het bijdrukken van geld en een slecht economisch beleid investeerders ertoe heeft aangezet om naar alternatieve investeringsmiddelen te kijken, zoals Bitcoin.

Amerikaanse banken kunnen nu ook cryptocurrencies bewaren

De opmerkingen van Edwards komen ondertussen op het juiste moment. Deze week ontvingen Amerikaanse kredietverstrekkers groen licht van toezichthouders om bewaardiensten aan te gaan bieden voor cryptocurrencies.

Of een instroom vanuit de sector uiteindelijk ten goede zou komen aan Bitcoin als een activum, blijft een controversieel onderwerp. Zo vroeg een Twitteraar aan Charles Edwards waarom dit een goed iets zou zijn. Hij ging verder met uitleggen dat hierdoor BTC hetzelfde pad zou kunnen gaan volgen als aandelen en alleen in de handen van de rijken terecht zou komen.

Edwards reageerde hier als volgt op:

“Het is geen kwestie van goed of slecht, het is gewoon een feit.”

Desalniettemin dienen andere recente bewegingen alleen maar om het opwaartse traject van de markt te versterken. Paul Tudor Jones, de non-conformistische investeerder die steeds meer bullish is geworden op Bitcoin, heeft onlangs onthuld dat hij al 2% van zijn vermogen in BTC had gestoken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN