Binance mag niet in Maleisië opereren van Maleisische toezichthouder

Binance, een in Malta gevestigde cryptocurrency-exchange, heeft zich in de afgelopen jaren in verschillende landen gevestigd. Echter lijkt de Maleisische toezichthouder Binance niet met open armen te ontvangen. Dit omdat de cryptocurrency-exchange is geclassificeerd als een ongeautoriseerd bedrijf in het land. Hierdoor mag Binance niet opereren in Maleisië.

Binance voldoet niet aan de regels

De Maleisische toezichthouder heeft op 17 juli een waarschuwing afgegeven en deelde op haar website een lijst met bedrijven die niet voldoen aan de regels. Binance was één van de bedrijven op de lijst. De financiële waakhond merkt op dat de cryptocurrency exchange “een erkende markt exploiteert zonder toestemming van de toezichthouder”

Bron

De Maleisische toezichthouder heeft de burgers in het land erop aangedrongen om uit de buurt te blijven van platforms zoals Binance, die zonder toestemming van de toezichthouder opereren. De toezichthouder schreef:

Het publiek wordt geadviseerd om geen investeringen te doen met bedrijven / individuen die geen licentie of goedkeuring hebben van de Maleisische toezichthouder.”

1xbit

Crypto exchanges krijgen 9 maanden proeftijd

Cryptocurrency-exchanges moeten zich bij de commissie registreren als beurzen van digitale activa, volgens de Maleisische wet. Nadat ze dit hebben gedaan krijgen ze een proefperiode van 9 maanden om aan alle wettelijke vereisten te voldoen.

Drie cryptocurrency-exchanges die momenteel in Maleisië door de toezichthouder zijn toegestaan:

  1. Tokenize Technology
  2. Luno Malaysia
  3. Sinegy Technologies.

Dit is niet de eerste keer dat Binance een onaangename ontmoeting heeft met financiële toezichthouders. Onlangs heeft de Braziliaanse toezichthouder de toonaangevende cryptocurrency-exchange geblokkeerd van het aanbieden van crypto-derivaten in het land.

Misschien vind je dit ook leuk:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!