Centrale bank van Litouwen gaat digitale verzamelmunt LBCOIN uitgeven op NEM-blockchain

De centrale bank van Litouwen zal op 23 juli haar op blockchain gebaseerde digitale verzamelmunt LBCOIN uitgeven. De munt bestaat uit zes digitale penningen en één fysieke zilveren verzamelmunt.

Gebruikers die LBCOIN kopen, ontvangen eerst een set zes digitale penningen, die vervolgens kunnen worden ingewisseld voor een fysieke zilveren verzamelmunt. Elke digitale token bevat één van de 20 ondertekenaars van de Litouwse Onafhankelijkheidswet, en de fysieke zilveren verzamelmunt lijkt op een creditcard met een nominale waarde van €19,18; het jaar toen 20 ondertekenaars de Onafhankelijkheidsakte ondertekenden.

De centrale bank van Litouwen zal in totaal 4.000 LBCOIN’s uitgeven, waaronder 24.000 digitale tokens en 4.000 fysieke munten voor verzamelaars. Een LBCOIN kost 99 euro.

1xbit

We willen daarnaast benadrukken dat LBCOIN géén door de centrale bank gesteunde digitale valuta (CBDC) is. Het zou echter de centrale bank wel kunnen helpen bij het onderzoeken van CBDC’s.

Marius Jurgilas, een lid van de raad van de centrale bank van Litouwen, zei dat LBCOIN een belangrijk experiment is bij het onderzoeken van het potentieel van een CBDC.

De munt is gebouwd op de openbare NEM-blockchain en na aankoop kan het worden opgeslagen in een NEM-portemonnee of een speciale portemonnee in de online winkel van LBCOIN. LBCOIN kan ook als cadeau worden verzonden of worden geruild met andere kopers in het land.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!