Bakkt

Andreas Antonopoulos: Gebruik DeFi om passief inkomen te verdienen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin-voorstander Andreas Antonopoulos zegt dat er risico’s zitten achter elke huidige methode om een ​​vast inkomen te verdienen met iemands Bitcoin-bezit, maar dat DeFi één van de weinige manieren biedt om dit te doen zonder “je geld aan andere mensen te geven”. Dit gaf hij afgelopen zaterdag aan in een live Q&A op zijn YouTube-kanaal.

Met DeFi passief geld verdienen?

In de livestream zei hij dat gedecentraliseerde finance-overeenkomsten (DeFi) een manier is voor eigenaren van Bitcoin (BTC) om passief inkomen te genereren, zonder de voogdij over hun munten op te geven.

Volgens Antonopoulos zouden investeerders hun BTC kunnen omzetten in Ethereum (ETH) of een stablecoin zoals Dai (DAI) en deze vervolgens uitlenen op een platform waar je rente kan verdienen. Hij zei echter dat hij dergelijke transacties op Ethereum-gebaseerde platforms uitvoeren “behoorlijk riskant” was in termen van beveiliging, smart contracts met bugs en het platform zelf:

“Ethereum kan problemen hebben. Het kan bugs bevatten. Het consensusalgoritme kan falen. Mogelijk stijgt de gasprijs, wat leidt tot andere cascadeproblemen. En al die dingen kunnen ertoe leiden dat u een deel of al uw geïnvesteerde geld verliest.”

Het uitlenen en lenen van cryptocurrencies kan riskant zijn vanwege de hoge volatiliteit van digitale valuta’s, met een groot aantal door crypto gedekte leningen die worden gebruikt voor margehandel. Het volume van deze leningen bereikte vorig jaar echter $8 miljard en kan blijven groeien. Dit biedt dus wel veel kansen.

HODLen is niet de enige manier om geld te verdienen

Hoewel Antonopoulos andere methoden noemde om de munten van investeerders voor hen te laten werken, betekende bijna elke manier om te vertrouwen op een beurshandel. Hij gaf aan dat dergelijke investeringen een risico op diefstal of wanbeleid met zich meebrengen.

Aan de andere kant verdienen Bitcoin HODLers geen dividend of rente op hun investeringen – of wat dan ook – totdat ze uiteindelijk besluiten uit te betalen. Antonopoulos zegt dat HODLers op een stijging hopen, maar “wat omhoog gaat, kan ook naar beneden komen”.

Hij zei dat hetzelfde geldt voor crypto-daghandelaren:

“Je kunt je Bitcoin eruit halen en converteren, 1.000 altcoins kopen en ze vervolgens met 98% zien crashen.”

Hoe dan ook is het oppassen volgens Antonopoulos.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN