Bityard

Bityard review – Complex contracts simple trade

Als je zelf op Twitter traders volgt of in een Telegram kanaal dure woorden als futures, options, contracts of leverage hoort, weet je dan waarover het precies gaat? Als je dat nog nog niet begrijpt, pak deze kans aan om je te verdiepen in de wondere wereld van de options markten. Om deze review van Bityard het beste te kunnen plaatsen, frissen we jullie kennis graag terug wat bij.

Options contracts of kortweg options zijn derivatieve beursproducten of een manier waarmee investeerders zich bloot kunnen stellen of speculeren met investeringsgoederen (zoals Bitcoin) zonder het onderliggende goed ook daadwerkelijk in een portefeuille te moeten hebben. Futures zijn een type contract waarmee kan worden gespeculeerd op de toekomstige prijs van een onderliggend investeringsgoed. Ze kunnen daarmee dan bijvoorbeeld speculeren op een toekomstige prijsdaling (short) of een toekomstige prijsstijging (long).

Dit derivatief beursproduct wordt al sinds de jaren 1860 vooral op de grondstoffenmarkt gebruikt. Daar dienden ze bijvoorbeeld om graanproducenten al van inkomsten te voorzien nog voor ze hun graanopbrengst geoogst hadden.  Omwille van het grote succes kan je tegenwoordig voor bijna alle investeringsgoederen futures contracten handelen. Ook voor Bitcoin en andere cryptocurrencies dus.

Die contracts hebben een vervaldatum waarop de investeerders de contractvoorwaarden moeten nakomen. Over de invloed van de options en futuresmarkt is al veel geschreven. Er zijn voor- en tegenstanders met interessante meningen langs beide zijden. Sommige zullen zeggen dat de hele optionsmarkt marktmanipulatie in de hand werkt, anderen beweren dat er geen volwassenwording van de cryptomarkt mogelijk is zonder een uitgebreide derivatenmarkt.

En daar komt Bityard op de proppen. Deze in Singapore gevestigde beurs heeft de toestemming om in zowel Singapore, Estland, de VS als Australië gespecialiseerde complexe beursproducten zoals futures te verhandelen. Dat kan ook niet enkel voor BTC maar ook voor BCH, LTC, ETH, ETC, XRP, DASH, TRX, HT en LINK. Alle afhandelingen worden gedaan t.o.v. USDT.

Waar Bityard in uitblinkt ten opzichte van zijn concurrenten is o.a. in welke valuta er gestort kan worden. Dat kan bij Bityard met wel 7 verschillenden, n.l. BTC, ETH, XRP, USDT, TRX, HT en EOS. Niet onbelangrijk daarbovenop is dat er maar een 0,05% transaction fee. Dat is vergeleken met concurrenten 33% minder.

Bityard – Complex contracts simple trade

De slogan “Complex contracts, simple trade” kan je erg letterlijk nemen. Als je zelf snelle vingers hebt, heb je binnen de minuut je eerste trade gedaan. De interface is heel overzichtelijk en straalt een zekere rust uit. Geen schreeuwerige of voortdurend flitsende kleuren, hier is duidelijk voor een “keep it simple” uiterlijk gekozen. En dat loont want voor mij persoonlijk is er bij de concurrenten van Bityard te veel complexiteit die je niet of bijna nooit nodig hebt. Er is dus duidelijk goed geluisterd naar het doelpubliek en de UX designers bij Bityard.

Ben je toch nog niet helemaal zeker over hoe je de theorie in de praktijk omzet? Dan heeft Bityard voor jou een handige demo-account klaarstaan waarmee je tot 100.000USDT aan contracten kan kopen. Zo kan dus je volledig zonder risico je trading skills en kennis van technische analyse uittesten met inbegrip van de mogelijkheid om je trades extra kracht bij te zetten met de mogelijkheid tot leverage tot 100X (met BTC).

Ideaal dus voor wie er zijn of haar eerste stappen wil zetten met iets complexere beursproducten. Pas echter op, want futures trading met leverage is risky business! Je kan er ontiegelijk veel mee verdienen maar de balans kan ook naar de andere hellen en je diep in de schulden steken.

Handige app

Een app voor Android en iOS kon natuurlijk niet achterblijven en ook daar geldt het adagio, eenvoudig en overzichtelijk. Als je kijkt naar de Bitmex en Bityard app, valt dat des te meer op.

De Bitmex en Bityard app vergeleken.

De meer doorwinterde traders onder ons zullen beargumenteren dat Bitmex veel uitgebreider is en dan liegen ze zeker niet, maar zij zijn dan ook niet het doelpubliek waar Bityard op mikt. Bityard positioneert zich als het ideale platform voor wie er wil starten met het verhandelen van futures. Het moet gezegd, eenvoud en gebruiksgemak vooropstellen, daar zijn de jongens en meisjes van Bityard in geslaagd.

Eigen platform coin BYD

Met een supply van 210 miljoen heeft Bityard samen met de lancering van de exchange, de BYD in het leven geroepen. Op dit moment wordt deze eigen coin vooral gebruikt om rewards uit te delen. Open je een nieuw account, doe je je eerste trade, speel je eens met de demo account, beveilig je je account,… Voor al deze handelingen krijg je enkele BYD die je kan sparen of kan gebruiken om b.v. je transaction fees te verminderen.

Bityard heeft als extra incentive een “mining” programma opgezet waarbij elke gebruiker heel gemakkelijk met een paar kliks elke dag een aantal coins kan minen en daarna de rewards kan omwisselen in BYD. 10,24 miljoen BYD worden zo uitgedeeld op een first come, first serve basis. Snel zijn dus!

Referral programma

Net zoals bij veel andere exchanges of cryptoprojecten is er een uitgebreid referral programma bij Bityard. Deel dus je eigen referrallink en krijg zo een mooie commissie op alle trades die gebruikers die via jouw referrallink zijn aangemeld doen. Zo’n commissie begint bij 5% en kan oplopen 60% op alle trading fees. Daar zal je wel een heuse following van 100 actieve gebruikers moeten meenemen naar het platform. Ben je dus iemand met een grote groep volgers die graag traden? Dan kan je samen met Bityard aan een mooi verhaal bouwen.

Goed uitgewerkte FAQ en support

Bij Bityard gaan ze ook vol voor een laagdrempelige support. Je kan bij het Support en FAQ gedeelte op de website terecht met alle mogelijke vragen die je zou kunnen hebben over het platform, maar ook over het traden in futures zelf of waar Bityard zelf geld mee verdient. Een uitgebreide Beginners Guide geeft klaar en duidelijke antwoorden op eenvoudige maar ook complexere vragen die je zou kunnen hebben. Bityard gaat ook prat op een snelle support chat en die testte ik dan ook even. Een chatbot beantwoord eventuele nog redelijk standaard vragen, maar als je echt een operator wil spreken is die er binnen een paar minuten om je op een vriendelijke manier van antwoord te dienen.

Conclusie

Ben je geïnteresseerd geraakt door de mogelijkheden die er zijn met het verhandelen van futures contracten? Wil je dat niet enkel in BTC doen maar ook graag in wel tien verschillende en grootste cryptocurrencies? Doe je dat graag in een op gebruiksvriendelijkheid en eenvoud gefocuste omgeving? En wil je daarbovenop zo weinig mogelijk transaction fees kwijtspelen? Dan is Bityard misschien wel een goeie match voor jou want zij voldoen aan alle bovenstaande argumenten!

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN