Bitcoin koers kan binnenkort een “monster” beweging gaan maken, aldus analist

De consolidatie van de Bitcoin (BTC) koers in de regio rondom $9.000 zorgt bij investeerders voor gemengde gevoelens. Hoewel velen bullish blijven vanwege het scherpe herstel van de recente dieptepunten, waren de opeenvolgende afwijzingen rond de $10.000 zorgwekkend.

Deze zijwaartse handel houdt op dit moment bijna twee maanden aan, en sommige analisten denken dat Bitcoin zich momenteel aan het klaarmaken is voor een enorme beweging in de komende weken.

Wat betreft het feit of deze beweging de voorkeur zal geven aan bulls of de bears, merkt een analist, @crypto_birb op Twitter, op dat hij gelooft dat de zware weerstand, net boven de huidige Bitcoin koers, voldoende zal zijn om het naar de $7.000-regio te brengen.

Hij merkte op dat deze consolidatiefase kan betekenen dat de volgende grote beweging van de Bitcoin koers van enorme omvang zal zijn, die mogelijk de toon kan zetten voor de komende weken.

Hij tweette:

“Al 1,5 maand consoliderend. Er komt binnenkort een monster beweging voor BTC aan.”

Als het gaat om naar welke richting deze “monster beweging” gaat zijn, zei de analist dat het ‘waarschijnlijk’ in de richting van de bears zal zijn.

Naast talloze afwijzingen voor $10.000, heeft Bitcoin ook een drievoudige top gevormd vanwege deze desbetreffende afwijzingen.

Een andere analist (Twitter-account @George1Trader) legde ook uit dat de weerstand, die nu wordt gezien tussen $9.600 en $9.800, onoverkomelijk kan blijken te zijn. Hij heeft onlangs een grafiek geplaatst met een neerwaarts target in de $7.000-regio.

Hij tweette het volgende:

“Zolang we onder het blauw blijven, zie ik geen reden om hier bullish te zijn. De dagelijkse afsluiting van gisteren was redelijk lelijk, dus ik kwam net terug in mijn swing short targeting van sub $8k.”

Lees hieronder onze andere artikelen:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!