Bitcoin investeerder verliest meer dan $100.000 door phishing scam

De populaire Amerikaanse econoom en hoogleraar aan de universiteit van New York, Nouriel Roubini, heeft zich negatief uitgelaten over de grootste cryptocurrency Bitcoin (BTC). De kritiek van de econoom kwam als gevolg van een phising scam, waardoor een Bitcoin investeerder al zijn fondsen verloor.

12 Bitcoin gestolen uit hardware wallet

Eric Savics verloor op 10 juni al zijn Bitcoin die hij had opgeslagen in zijn hardware wallet. Hij downloadde de nep keep key plug-in uit de app store en typte zijn recovery phrase in om zijn wallet te openen. Hierdoor wisten de scammers zijn Bitcoin te stelen.

Hij plaatste het volgende bericht op Twitter:

“Op 10 juni is al mijn Bitcoin gestolen door een hardware wallet phishing scam. Ik heb mijn positie in 7 jaar opgebouwd. Ik was van plan het te gebruiken om een appartement te kopen. Ik weet dat degene die mijn BTC heeft deze video waarschijnlijk nooit zal zien.”

https://twitter.com/ericsavics1/status/1271589769336598528

Eric Savics heeft vervolgens zelf in zijn reeks tweets toegegeven dat hij niet verantwoordelijk genoeg is geweest om zijn Bitcoin te beschermen. Daarnaast gaf hij aan dat het uiteindelijk zijn schuld is dat hij het slachtoffer is geworden van deze phishing scam.

Nouriel Roubini reageert op phising scam

Volgens de populaire Amerikaanse econoom Nouriel Roubini, gaan er dagelijks miljarden verloren aan oplichting en crypto-overvallen. Daarnaast merkte hij op dat er ‘nul’ beveiliging is ten opzichte van de 100% beveiliging in oudere financiële systemen.

Nouriel Roubini retweette het originele bericht en plaatste het volgende erboven:

“1 van de 1000’s van dagelijkse oplichting in de Bitcoin / Shitcoins-wreld. ER IS GEEN VEILIGHEID IN SHITCOIN LAND! Miljarden verloren dagelijks aan dergelijke oplichting en crypto-overvallen. Als iemand mijn creditcard- of bankrekeninggegevens steelt, krijg ik 100% terugbetaald met een oproep van 1 minuut. 100% beveiliging in oudere fin-systemen!”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!