Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers heeft $10.000 doorbroken, maar wat nu?

We hebben allemaal wel meegekregen dat de Bitcoin koers weer is gestegen naar boven de $10.000. De koers wist zelfs een piek van $10.429 te bereiken.

Hoewel de munt onder het jaarlijkse hoogtepunt van $10.500 is gebleven, merkte een prominente analist op dat deze rally de grootste uitbraak ooit van Bitcoin (BTC) heeft veroorzaakt en suggereerde dat de crypto-markt nog hard gaat stijgen op de lange termijn.

Dit is nog maar het begin?

Chief executive van Real Vision, Raoul Pal, deelde de onderstaande tweet nadat de Bitcoin koers de psychologische grens van $10.000 brak:

“Hier zie je het op een logschaal … dit is het grootste kaartpatroon dat tot nu toe is uitgebroken …”

De grafiek laat zien dat Bitcoin nu handelt boven de neerwaartse trend die zich sinds het hoogste punt ooit van $20.000 heeft gevormd. De technische neerwaartse trend markeerde het hoogste punt van $14.000 in 2019, samen met het hoogste punt van $10.500 eerder dit jaar.

Pal legde de betekenis van deze technische doorbraak tijdens deze thread niet uit, maar deed dat wel in een recente nieuwsbrief. In de nieuwsbrief van april van zijn macro-economische analysebedrijf Global Macro Investor gaf hij het volgende aan: “Ik denk dat het [Bitcoin koers] de komende twee jaar alleen al de $100.000 gaat bereiken,” verwijzend naar een grafiek die bijna identiek is aan de bovenstaande grafiek.

Combinatie van factoren

De cruciale technische doorbraak van Bitcoin is niet de enige reden waarom de voormalige Goldman Sachs-manager optimistisch is over de cryptocurrency. Pal merkte in een reeks tweets, die begin mei werden gepubliceerd, op dat de samenvloeiing van recordbrekende fiscale en monetaire stimulansen, in combinatie met de halvering van Bitcoin, de munt op de lange termijn succesvol maakt:

“Dit wordt bevestigd door de stock-2-flow-modellen van PlanB en de uitbraak is precies rondom de halvering.

Voeg daaraan toe dat de centrale banken van de GEHELE werelden hun valuta’s zien instorten tot de almachtige dollar (BRL, TRY, ARG, enz.) of ze drukken geld als GEKKEN.

ENORME kwantitatieve versoepeling fiat ontmoet het hardste geld dat automatisch kwantitatief strakker wordt. BTC wint.

Dit is één van de beste set-ups in elke activaklasse die ik ooit heb gezien … technische, fundamentele geldstroom, etc. Allemaal in één.”

Waar gaan we op de korte termijn heen?

De lange termijn is natuurlijk goed om in de gaten te houden, echter willen we allemaal weten waar wat we op de korte termijn kunnen verwachten. Dit is de reden waarom wij even op Twitter gedoken zijn. De Nederlandse crypto-analist, Crypto Michaël, plaatste de volgende tweet:

“Geweldige beweging naar de $10.000. Het cruciale make- of break-niveau moet nog worden verbroken, namelijk het gebied van $10.000-10.300. Als dat gebroken wordt, gaan we een grote beweging richting $11.000+ zien.

Over het algemeen zitten we nu in weerstand.

Ethereum gedraagt ​​zich overigens ook sterk, pfew.”

Het is dus nog even spannend om te zien wat de Bitcoin koers nu gaat doen. Mochten we de $10.300 breken, dan is de kans groot dat $11.000 ook gebroken wordt.

Wat denken jullie? Zijn jullie ook positief op de korte en lange termijn? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN