Ethereum gasverbruik bereikt hoogtepunt, maar zal de koers volgen?

Het dagelijkse gasverbruik op het Ethereum-netwerk heeft een nieuw hoogtepunt bereikt, wat aangeeft dat het netwerk meer dan ooit wordt gebruikt. Dit volgens de laatste gegevens van Etherscan, een block explorer en analyse platform voor Ethereum.

Bron: Etherscan.io

Ethereum koers versus kosten voor blokruimte

Ryan Sean Adams, oprichter van Mythos Capital, zegt dat er een verschil is tussen de vraag naar Ethereum-blokruimte en de vraag naar ETH als asset.

“ETH de troef – een schaars commodity geld met 110 miljoen eenheden en algoritmische uitgifte afgedwongen door een sociaal contract; en Ethereum-blokken – een schaars goed voor door Ethereum geproduceerde afwikkelingsruimte in hoeveelheden van 6.000 eenheden per dag, die elk bijna 10m rekenruimte bevatten, gemeten in gas.”

Er is een sterke historische correlatie tussen ETH-activaprijzen en Ethereum-blokprijzen (blokvergoedingen), dus “ofwel moeten blokvergoedingen dalen, of de ETH-prijs moet omhooggaan om deze historische relatie terug te laten keren naar het gemiddelde”, aldus Sean Adams.

Ondertussen verwacht Adams een ommekeer in de bearish trend die ETH doormaakt. Volgens hem zal een toename van de vraag en adoptie het mogelijk maken om het “de komende jaren te erkennen als een store-of-value-activa”.

Onbalans is nodig om de koers te laten stijgen

Aan de andere kant merkte software-ingenieur en cryptoliefhebber Marco Levarato op dat, om de prijs van Ethereum autonoom te laten stijgen, er een nieuwe balans moet komen in de manier waarop de gaskosten worden verdeeld.

Hij tweette het volgende:

“De ETH (gas) die voor de vergoedingen wordt betaald, gaat terug naar de miners die dat bedrag verkopen, dus het is in evenwicht. Om de prijs organisch omhoog te laten gaan, is er onevenwicht nodig. De fees verbranden met de eip 1559, zal deze onbalans creëren. De prijs kan nog steeds stijgen om andere redenen, bijv. vraag naar leningen DAI.”

Ethereum 2.0, de evolutie van het Ethereum-platform, schept hoge verwachtingen in de cryptogemeenschap, die uitkijkt naar de lancering ervan, ook al is de exacte lanceringsdatum nog onbekend.

Eerder vandaag plaatsten de mannen van CryptoCoinTalk nog een mooie analyse op onze website. Ben je benieuwd hoe hun denken over de toekomst van de op 1 na grootste cryptocurrency? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!