Ethereum analyse

CryptoCoinTalk: Ethereum kan bullish marktshift doen ontstaan

Allereerst willen we CryptoNL Trading Advice bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Zoals jullie inmiddels wel weten gebruiken wij verschillende indicatoren en methodes om de performance van altcoins in te schatten. Zo maken we gebruik van de Bitcoin (BTC) dominantie en verschillende altcoin indexen. Een andere indicator die we vaak gebruiken is Ethereum (ETH) en dan met name het BTC pair van Ethereum.

Het verleden heeft uitgewezen dat wanneer ETH/BTC positieve prijsactie laat zien je dit vaak ook terugziet bij andere altcoins. De reden dat het USDT pair een minder goed signaal afgeeft voor altcoins is, omdat de USDT pair vaak meebeweegt op de stijgingen en dalingen van Bitcoin. Als Bitcoin stijgt, stijgen de USDT pairs van Ethereum en veel andere grote altcoins mee. De BTC pairs zie je dan vaak juist dalen, dus de USDT pairs geven eigenlijk een vertekend beeld van hoe goed die altcoin assets presteren.

Goed, tot zover het lesje USDT vs BTC pairs analyseren. We geven jullie vandaag een kijkje in een uitgebreide Ethereum koers analyse en een stukje altcoin index.

ETH/BTC daggrafiek

Ethereum koers ETH/BTC daggrafiek
Bron: TradingView

Allereerst nemen we een kijkje bij Ethereum tegenover de Bitcoin. Op het hoge tijdsframe zien we dat we op zowel het wekelijkse als het dagelijkse tijdsframe een belangrijk prijslevel hebben geflipt. Dit kunnen we ook zien in de voorgaande prijsactie. De prijs reageert heel mooi op het level dat rond de 22493 sats ligt.

ETH/BTC 4-uur-grafiek

Ethereum koers ETH/BTC 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Verder zien we dat we na het breken van de resistance nu de support aan het testen zijn. Als we verder inzoomen naar de 4-uur-grafiek zien we dat we wat kracht aan het verliezen zijn. We hebben een belangrijk resistancelevel doorbroken en hebben deze inmiddels ook weer verloren. We zijn daardoor teruggezakt naar een daily demand zone (groene zone).

Om bullish te blijven moeten we deze zone en het horizontale level op 22493 sats behouden. Ook met het oog op het goede presteren van de altcoins is dit belangrijk. Een daling op ETH/BTC zal hoogstwaarschijnlijk ook resulteren in (een gezonde) diepere retracement van veel altcoins.

ETH/USDT daggrafiek

Ethereum koers analyse
Bron: TradingView

Bij Ethereum tegenover de USDT is goed zichtbaar dat we in een range aan het traden zijn. Binnen die range zijn we op dit moment compressie aan het vormen. Dat is een signaal dat we op korte termijn een grotere prijsbeweging kunnen verwachten. We kunnen uiteraard niet voorspellen waar deze beweging ons heen gaat brengen, maar als we naar boven uitbreken is de kans vrij groot dat we richting de 245 dollar gaan bewegen. Dit zou tevens ook bullish zijn voor altcoins.

ALTINDEX daggrafiek

Bron: TradingView

Als we naar de altcoinindex kijken zien we dat we hier ook op een beweging zitten te wachten. Ethereum zou het zetje in de juiste richting kunnen geven en een shift in de markt kunnen veroorzaken als we die beweging omhoog gaan zien op Ethereum. De kans dat we dan de trendlijn gaan breken op de index en een verdere stijging gaan zien in de (top) altcoin is dan groot.

Conclusie

Op dit moment zijn we nog bullish op Ethereum. Het is daarbij dus wel belangrijk dat we het cruciale level op 22493 sats weten vast te houden. Dit zal waarschijnlijk lukken als de USDT pair die beweging omhoog gaat maken.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN