Fortnite-spelers zijn fan van nieuwe Reddit cryptocurrency

Vorige week plaatsten wij al een artikel waarin Reddit aankondigde dat het, op Ethereum (ETH) gebaseerde, “Community Points” zou gaan uitgeven in de subreddits r/FortniteBR en r/Cryptocurrency. Slechts een aantal dagen na deze ontwikkeling heeft één forum een ​​veel hogere activiteit gezien, en het was niet de cryptocurrency-subreddit.

Volgens de onlangs gelanceerde Reddit Points Tracker van DappRadar, terwijl beide gemeenschappen een vergelijkbaar aantal gebruikers beschikken, hebben Fortnite-fans 9.246 wallets geregistreerd voor hun “Bricks” -munten. Daarentegen hebben abonnees van cryptocurrency slechts 2.205 wallets geregistreerd voor hun “Moons” -munten.

Fortnite-spelers zijn fan van de nieuwe cryptocurrency

Opvallend genoeg is dus de adoptie in de Fornite-community vier keer hoger dan in de cryptocurrency-community van Reddit.

Bron: DappRadar

De community punten van Reddit zijn op Ethereum gebaseerde tokens en zijn eigenlijk in traditionele zin geen cryptocurrencies. Ze zijn eerder belonings- / loyaliteitsmunten die gericht zijn op het bevorderen van de betrokkenheid.

Redditors kunnen hun Community-punten schenken, fooien geven en overdragen tussen gebruikers – of ze gebruiken om toegang te krijgen tot exclusieve community-functies, zoals badges, aangepaste emoji’s en GIF’s in reacties, aldus de aankondiging.

De Community-punten van Reddit draaien momenteel op het Rinkeby-testnet, dus saldi, transacties en lidmaatschappen kunnen in die periode worden gereset, waarschuwden de ontwikkelaars. Na deze proef zal het systeem migreren naar Ethereum-mainnet.

Waarom zijn Fortnite-spelers er zo dol op?

Hoewel de twee subreddits vergelijkbare aantallen abonnees hebben, is de Fortnite-gemeenschap veel actiever. Op het moment van schrijven zijn er tweemaal zoveel redditors online in de Fortnite-subreddit. Verder, als je naar Reddit-statistieken kijkt, staat Fortnite op de 28e plaats op het gebied van aantal reacties in de afgelopen dag, terwijl de cryptocurrency-subreddit niet eens in de top 300 staat.

DAO lancering

Sommige Reddit-gebruikers hebben al de lancering aangekondigd van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die zich toelegt op de nieuwe cryptocurrencies van Reddit.

Een DAO is een manier om een ​​groep mensen, met een gemeenschappelijk doel, samen te brengen, die blockchain gebruiken als een manier om te stemmen op wat te doen en om geld te verplaatsen. DAO’s zijn gebouwd in het hele Ethereum-ecosysteem. Ze worden gebruikt om geld toe te wijzen voor het bouwen van nieuwe projecten of om te beslissen hoe een marketingbudget moet worden besteed.

De aankondiging luidt als volgt:

“Een DAO is als een club met een gedeelde bankrekening, waar de macht onder alle leden wordt verdeeld als aandelen die als stemrecht fungeren. […] We hebben een DAO opgestart op hetzelfde netwerk als MOONS & BRICKS, en je bent van harte welkom om met ons mee te doen en erachter te komen wat we willen doen.”

In dit geval, aangezien de cryptocurrencies op een Ethereum-testnet zijn gebouwd, is de DAO ook op hetzelfde testnet gebouwd. Een testnet is een testversie van een openbare blockchain, waar het geld geen waarde heeft.

Om lid te worden van de DAO, moeten Redditors een voorstel indienen en een aantal aandelen aanvragen.

“Nu MOONS en BRICKS nu beschikbaar zijn voor Reddit-gebruikers, kunnen deze tokens elders in het hele Ethereum-ecosysteem worden gebruikt. In de Ethereum-ruimte hebben we zogenaamde DAO’s gebruikt om als gemeenschappen samen te werken en te coördineren, en we denken dat het heel krachtig zou zijn op Reddit, ‘aldus het voorstel.

Hoewel het niet helemaal duidelijk is wat het doel van zo’n DAO zou kunnen zijn. De organisatoren hebben zojuist opgemerkt dat het Redditors in staat zal stellen een “bank van fondsen [te creëren] waarover gezamenlijk kan worden gestemd om te besteden aan wat de gemeenschap wil.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!