Reddit gaat gebruikers belonen met cryptocurrencies

Reddit wil met een nieuw initiatief dat bekend staat als “Community Points” hun gebruikers belonen met cryptocurrencies voor het bijdragen van inhoud. Het platform heeft recent bekendgemaakt dat ze bezig zijn met de bètatest. Het platform is naar verluidt van plan om twee cryptocurrencies te implementeren, die gebaseerd zijn op het Ethereum-netwerk. Het zou hierbij gaan om $MOONS en $BRICKS.

Het platform werkt op dit moment al met communitypunten zoals ‘karma of Reddit gold systemen’ die je kunt verdienen door het plaatsen van hoogwaardige berichten en opmerkingen. Met het nieuwe initiatief breiden ze nu ook uit naar cryptocurrencies, wat een hele stap is voor de crypto-industrie.

De community points worden momenteel alleen gelanceerd voor de gebruikers van twee subreddits,/ r / FortniteBR en het cryptokanaal / r / Cryptocurrency. Een woordvoerder van het platform zei dat ze de nieuwe functie exclusief testen met de community’s om te verzamelen en te verbeteren op basis van feedback van gebruikers.

Gebruikers van Reddit worden ook begeleid bij het openen van “Vault”, een platform waar tokens beheerd kunnen worden. Met Vault heb je inzicht op tokens van meerdere subreddits. Daarnaast kun je naar verluidt punten claimen en uitgeven.

Het subreddit-kanaal “Cryptocurrency” heeft maximaal één miljoen communityleden, terwijl het FortniteBR subreddit-kanaal ongeveer 1,3 miljoen gebruikers heeft. De bètatest loopt momenteel tot en met zomer 2020.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!