QuadrigaCX

17.000 slachtoffers van failliet gegane QuadrigaCX dienen claim van ruim $307 miljoen in

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De meesten onder ons hebben wel eens gehoord van QuadrigaCX. Voor degenen die hier nog nooit van gehoord hebben, even een korte samenvatting.

Het verhaal achter QuadrigaCX

De beurs ging in januari 2019 failliet, na de vermeende dood van oprichter en algemeen directeur Gerald Cotten. De oprichter is vermoedelijk begraven samen met een gecombineerd bedrag van $190 miljoen aan geld van klanten, omdat hij als enige toegang zou hebben tot de privésleutels van de wallets van de beurs. Meer dan 115.000 klanten bleven in de kou na de dood van Cotten.

Ernst & Young nam begin februari van hetzelfde jaar de controle over de beurs, nadat QuadrigaCX faillissement had aangevraagd. De accountants hebben tot nu toe, vermoedelijk, slechts ongeveer $30 miljoen teruggevorderd. Dit komt voornamelijk omdat Cotten geen transacties bijhield en klantenmiddelen leek te gebruiken om een ​​luxueuze levensstijl te financieren.

Hoe staat het er nu voor?

Ongeveer 17.000 mensen hebben een verzoek om terugbetaling ingediend bij de ineengestorte Canadese digitale vermogensbeurs. Alles bij elkaar bedragen de claims, uitgedrukt in zowel cryptocurrency als fiat, bijna $307 miljoen.

Ernst & Young, die betrokken gebruikers vroeg om claims in te dienen voor 31 augustus 2019, zei dat het de documenten die het ontving nog niet volledig had geverifieerd, aangezien sommige technische fouten bevatten of waarden vermeldden die niet consistent waren met die in de Quadrigacx-database.

Volgens een document dat dinsdag is vrijgegeven door Ernst & Young, de door de rechtbank aangestelde monitor, komt het grootste deel van de ingediende claims voort uit Bitcoin (BTC) -stortingen die gebruikers op het platform hebben gehouden.

Er zijn meer dan 24.436 BTC-claims ingediend ter waarde van ongeveer $219,8 miljoen tegen de huidige marktprijzen. Gebruikers vragen ook compensatie van Bitcoin cash, Bitcoin gold, Bitcoin SV, Ethereum (ETH) en Litecoin, samen met Canadese dollars en Amerikaanse dollars.

Ernst & Young zei het volgende:

“De curator merkt op dat er een aantal claimbewijzen zijn die bepaalde technische gegevens met inconsistenties bevatten (d.w.z. bewijzen van claim zijn niet ondertekend).”

Volgens het laatste document worden alle terugbetalingen betaald in het equivalent van de Canadese dollar, maar pas nadat de belastinginner, Canada Revenue Agency, eerst zijn aandeel in onbetaalde belastingen heeft opgeëist. Het Agentschap heeft echter nog geen claim ingediend en er is geen tijdschema voor wanneer eisers hun terugbetaling kunnen verwachten.

Claims tegen mislukte cryptocurrency-uitwisselingen hebben enige tijd nodig voordat ze worden terugbetaald. Schadevergoedingsclaims tegen Mt.Gox moeten zes jaar na dato nog steeds worden betaald. Het kan dus nog lang duren, voordat gebruikers hun geld krijgen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN