Bitcoin Nieuws

Bitcoin halvering kan nooit ingeprijsd zijn, aldus analist

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De derde Bitcoin halvering staat nu echt om de hoek. Met nog minder dan 1 uur te gaan, is de grote vraag wat de koers gaat doen ná de halvering. De meesten denken dat het gaat stijgen, echter denken sommige dat de halvering al ‘ingeprijsd’ is.

Het is echter duidelijk dat miners er zwaar door zullen worden getroffen, omdat elk gedolven blok hen zal belonen met ‘maar’ 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC. Veel miners zullen letterlijk gedwongen worden om te stoppen, omdat het niet meer rendabel voor hen is.

De meeste miners wachten mogelijk op wat de koers gaat doen na het evenement, maar als de prijs stagneert, zullen ze zeer waarschijnlijk vertrekken en kan de Bitcoin koers crashen. De laatste 2 halveringen werden gevolgd door enorme bull runs, maar ze waren niet direct, het kostte Bitcoin maanden om uiteindelijk de hoogste punten ooit te zien. Maar velen speculeren dat het deze keer anders zal zijn omdat de halvering al ‘ingeprijsd’ zou zijn. Een analist op Twitter denkt hier echter anders over.

Een recente Twitter-thread van Vijay Boyapati is zojuist verschenen, waarin staat dat de halvering van Bitcoin niet is ingeprijsd en dat dat ook nooit zou kunnen. Hij tweette:

Volgens de liefhebber is Bitcoin niet zoals traditionele aandelen of activa en kunnen ze niet worden gewaardeerd met behulp van “standaard verdisconteerde cashflowanalyse of door vraag naar het gebruik bij de productie van goederen van een hogere orde”.

Het idee achter ‘ingeprijsd’ verwijst naar informatie die van invloed is op de kasstromen die, volgens Boyapati, Bitcoin simpelweg niet heeft. De meeste analisten en handelaren zijn het erover eens dat de waarde van Bitcoin wordt afgeleid door de vraag en niets anders.

“We weten echter wel dat Bitcoin, tijdens deze cyclus, iets zal bereiken dat in de buurt komt van significante geopolitieke monetaire betekenis. De wereld zal meekijken.”

Sommige gebruikers zijn het daar echter niet mee eens en hebben erop gewezen dat de halvering kan worden ingeprijsd als de huidige mining-hardware wordt vervangen door betere en efficiëntere apparatuur, die ongeveer de helft van de elektriciteit verbruiken dan op dit moment.

Dit betekent natuurlijk niet dat Bitcoin niet zal reageren op zijn halvering. Het is zelfs duidelijk dat Bitcoin de afgelopen weken bullish is geweest dankzij de anticipatie op dit evenement. Er is momenteel veel onzekerheid op de crypto-markt en het digitale activum wordt nu al bijna 6 uur verhandeld tussen $8.800 en $9.200. Wie er dus uiteindelijk gelijk gaat krijgen is nog maar de vraag.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN