Bitcoin koers

Ironisch: de eerste website die Bitcoin in 2010 dood verklaarde bestaat niet meer

Bitcoin (BTC) heeft door de jaren heen veel kritiek gehad. Zo zijn er verschillende artikelen gepubliceerd die de munt dood verklaarden. Volgens de Bitcoin Obituary-pagina is de toonaangevende cryptocurrency 380 keer dood verklaard sinds deze in 2008 is ontstaan. Het is echter ironisch te noemen dat de koningsmunt de eerste website die Bitcoin in 2010 dood verklaarde heeft overleefd.

De CEO van de crypto-beurs CoinCorner, Danny Scott, tweette het volgende:

“Herinnering: Bitcoin nadert de $10.000, het leeft en is sterker dan ooit. De eerste website die Bitcoin in 2010 dood verklaarde, bestaat niet meer.”

Ondanks dat critici Bitcoin oplichterij, Ponzi-scheme en rattengif noemden, is de leidende cryptocurrency nog steeds springlevend en sterker dan ooit tevoren. Bitcoin staat zijn derde geplande halvering te wachten en heeft tot nu toe alle critici de mond gesnoerd.

De eerste keer dat Bitcoin echter dood werd verklaard, was op 15 december 2010, toen The Underground Economist een artikel publiceerde met de titel “Waarom Bitcoin geen valuta kan zijn”. Ironisch genoeg bestaat The Underground Economist niet meer, terwijl Bitcoin nog springlevend is. Gelukkig heeft de Wayback Machine echter een archief van dit artikel en deze kan je hier lezen!

De toonaangevende cryptocurrency handelt momenteel op ongeveer $9.580. Dit betekent een daling van ongeveer 4% in de afgelopen 24 uur. Bitcoin heeft momenteel een marktkapitalisatie van meer dan 172 miljard dollar. Veel analisten denken echter dat de Bitcoin koers in de komende dagen nog gaat stijgen. Zo plaatsten wij eerder vandaag een artikel waarin 3 analisten hun mening gaven over de Bitcoin grafieken. Lees dit artikel door hier te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN