Bitcoin

Warren Buffett: Bitcoin is een waanidee en trekt charlatans aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Berkshire Hathaway CEO, Warren Buffett, definieerde Bitcoin (BTC) als een waanidee en zei dat het charlatans aantrekt. Dit volgens een interview met CNBC gepubliceerd op maandag 25 februari.

Eerder gaf hij al aan dat het kopen van Bitcoin (als een investering) een gok is en dat niemand precies weet wat de beste cryptocurrency is. Daarnaast zei hij dat cryptocurrencies een slecht einde tegemoet gaat en dat Bitcoin ‘waarschijnlijk rattengif in het kwadraat is’.

Toen hem werd gevraagd of hij van gedachten veranderd is, antwoordde Buffett dat dit niet het geval is en dat “het in feite misleiding is.” Daarnaast gaf hij in het gesprek aan dat Bitcoin geen enkele unieke waarde heeft, omdat “blockchain niet afhankelijk is van Bitcoin en het produceert niks.”

Warren Buffett zei verder:

“Je kunt er de hele dag naar staren, en er komen geen kleine Bitcoins uit of iets dergelijks. Het is eigenlijk een waanidee.”

Buffett voegde er echter nog aan toe:

“Wie weet waar we volgend jaar zullen zijn.”

Vervolgens maakte hij nog wat opmerkingen waarin hij zijn empathie uitsprak naar de mensen die dachten dat investeren in Bitcoin hun leven zou veranderen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN