Europese Unie

bitFlyer onderzoek: 66% van Europa denkt dat cryptocurrencies over 10 jaar nog steeds bestaan

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een recente studie van bitFlyer Europa geeft aan dat Europeanen erg positief zijn over de toekomst van cryptocurrencies. Uit het onderzoek komt naar voren dat maar liefst 66% van de respondenten denkt, dat Bitcoin (BTC) en altcoins over 10 jaar nog steeds bestaan.

Ongeveer 10.000 personen uit 10 EU-landen namen deel aan de enquête. Een jaar geleden deed de beurs een soortgelijk onderzoek. De resultaten van 2020 wijzen op een vertrouwensgroei van 3%. Dit kan komen door de wereldwijde situatie omtrent het coronavirus, aldus analisten.

Het Italiaanse volk is het meest zelfverzekerd en optimistisch als het gaat om de acceptatie van cryptocurrency. Meer dan 72% van de respondenten beweert dat cryptocurrencies over tien jaar nog steeds zullen bestaan. Twee landen die de tweede plaats delen zijn Polen en Nederland.

Groot-Brittannië laat het kleinste percentage zien, met ‘maar’ 56% van de respondenten die echt in crypto geloven. Britse mensen van 18 tot 44 jaar tonen echter een groter vertrouwen. In deze groep gelooft maar liefst 61% in de toekomst van cryptocurrencies.

bitFlyer onderzoek cryptocurrencies europa
Bron: bitFlyer

Vermeldenswaard is dat een kwart van de respondenten aangaf dat ze niet zeker weten hoe cryptocurrencies finance zullen veranderen. Ze zien de use-cases niet waarin de cryptocurrency op grote schaal kan worden gebruikt.

Andy Bryant, COO bij bitFlyer exchange, beweert dat de enquête een langzame maar constante progressie van cryptocurrencies naar de mainstream laat zien. Het is goed dat mensen aan boord komen, ook als het langzaam gaat, zei hij.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN