BCRA, de Centrale bank van Argentinië, doet mee aan blockchain-pilot

De centrale bank van Argentinië, BCRA, heeft zich aangesloten bij een blockchain proefproject. In deze pilot zal RSK’s blockchain technologie gebruikt worden om een ​​gedecentraliseerd systeem te creëren voor het toezicht op debetclaims op rekeningen.

Het project kreeg groen licht door de Financial Innovation Roundtable 2019, waar BCRA lid van is, evenals verschillende andere banken, waaronder Banco de la Provincia de Córdoba, Banco Santander en BBVA. De laatste twee banken maken deel uit van de Blockchain Group, samen met Grupo Sabra en het moederbedrijf van RSK IOV Labs.

De oplossing, die ontwikkeld en gebouwd wordt op de smart contract-technologie van RSK, zal deelnemers meer overzicht geven over accountrecords en verkleint de kans dat gegevens worden gedupliceerd of beschadigd raken.

Om de kans op succes van de pilot te maximaliseren, zijn er vanaf het begin een breed scala aan financiële entiteiten aangetrokken. Hun deelname is cruciaal bij het bepalen van het succes van de pilot.

Diego Gutiérrez Zaldívar, CEO van IOV Labs, zei het volgende:

“We zijn ervan overtuigd dat het financiële systeem, door zo’n soort platform te implementeren, in staat zal zijn om een ​​integraal ecosysteem voor samenwerking op te bouwen, dat in lijn is met de huidige moderne technologische vooruitgang en vergelijkbaar is met ’s werelds meest innovatieve financiële systemen.”

Zoals we vandaag al aangaven, is blockchain technologie steeds populairder aan het worden. Eerder vandaag plaatsten wij nog een artikel waarin duidelijk werd dat ruim 70 banken en ondernemingen in China bezig zijn met de ontluikende technologie. Daarnaast plaatsten wij eerder dit jaar een bericht waarin duidelijk werd dat 359 grote bedrijven, zoals Microsoft, Amazon, Nike en meer, bezig zijn met het bouwen op de Ethereum blockchain.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!