Bitcoin koers

Het is belangrijk dat wetshandhavers Bitcoin begrijpen, aldus Britse sergeant

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De politie van de Britse stad Leicestershire heeft op 18 april een verklaring afgelegd over de arrestatie van darknet-leverancier Paul Johnson in februari. Johnson kreeg acht jaar gevangenisstraf en er wordt aangenomen dat hij meer dan $2,5 miljoen heeft verdiend aan de online verkoop van verdovende middelen.

Leicestershire-politieagent, sergeant Phil Ariss, verklaarde dat “digitale media-onderzoekers de politie ondersteunden met het onderzoek”, wat leidde tot de inbeslagname van ongeveer $375.300 aan crypto-activa.

Phil Ariss was sinds 2016 actief bij het Cybercrime-team van de East Midlands Special Operations Unit. Sinds die tijd heeft hij zich voornamelijk beziggehouden met cryptocurrencies. Sinds 2018 is hij echter onderdeel van het Cybercrime-programma van de National Police Chief Council (NPCC).

Ariss benadrukte verder de noodzaak voor wetshandhavers om Bitcoin (BTC) te begrijpen en op de hoogte te blijven van het evoluerende landschap van cryptocurrency.

Hij gaf het volgende aan:

“Naarmate meer en meer criminelen Bitcoin, en andere methoden van financiële privacy gebruiken, is het belangrijk dat we weten waar we op moeten letten.”

Hij ging verder met:

“We trainen officieren en personeel regelmatig over de tekenen van hun gebruik, waarbij criminelen de mogelijkheid om financieel te profiteren wordt ontnomen.”

Naast zijn werk bij de NPCC werkte Ariss ook aan een gespecialiseerde training voor nationale en internationale autoriteiten, die zich bezighielden met het bestrijden van crypto-gerelateerde criminaliteit.

Vorige maand onthulde de Britse politie dat er de afgelopen twee jaar 562 incidenten op nationaal niveau hebben plaatsgevonden, waarin cryptocurrencies een grote rol speelden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN