Grootste videoplatform van China, iQiyi, gaat gebruik maken van blockchain

We zijn allemaal bekend met het videoplatform YouTube. Dit platform is echter niet beschikbaar in China, vanwege het censuurbeleid dat de regering uitoefent. Dit wil echter niet zeggen dat de China geen eigen videoplatform heeft. De naam van dit platform is iQiyi.

iQiyi is in april 2010 opgericht door internetgigant Baidu en is sindsdien uitgegroeid tot meer dan 500 miljoen gebruikers en bijna zes miljard uur aan maandelijkse dienstverlening.

Het platform is zelfs één van ’s werelds grootste videoplatforms en het heeft nu aangekondigd dat het de krachten gebundeld heeft met een openbare blockchain, genaamd New Kind of Network (NKN).

iQiyi hoopt de gebruikerservaring te verbeteren door deze samenwerking. De nieuwe samenwerking zal inhouden dat het in Peking gevestigde videoplatform de peer-to-peer-infrastructuur van New Kind of Network (NKN) gaat gebruiken om de buffersnelheden te verhogen en het energieverbruik en de netwerkcongestie te verminderen. Dit volgens een persbericht dat door NKN gedeeld werd.

Zheng “Bruce” Li, medeoprichter van NKN, zei het volgende tegen CoinDesk:

“De belangrijkste focus van NKN is netwerkinfrastructuur, om het delen van bandbreedte en internetconnectiviteit mogelijk te maken.”

Hij ging verder met:

“Edge computing is van cruciaal belang voor videostreaming, gamestreaming, autonoom rijden op hoge snelheid, AR / VR en IoT, en blockchain kan hierin een belangrijke rol spelen.”

Het videoplatform integreert nu de blockchain van NKN om zijn “micro-hosting netwerkbeheer” te gebruiken voor het implementeren en beheren van software voor het leveren van content van derden (CDN) die op het platform draait.

CDN (of content delivery network) is een netwerk van proxyservers die geografisch verspreid zijn over het internet in verschillende datacenters, zodat gebruikers snel en zonder vertraging content kunnen binnenhalen. Dit kan gaan om zowel teksten, documenten, figuren, media, mediastreams, scripten, als applicaties.

De blockchain van NKN maakt gebruik van een proof-of-relay (PoR) mining-algoritme dat willekeurig een klein aantal vaste datapakketten selecteert als “bewijs”, voordat die data naar andere nodes worden verstuurd voor betaling en beloning. Het bedrijf zei dat zijn architectuur potentieel heeft om op te schalen naar miljoenen nodes en dat er al tot 20.000 nodes in gebruik zijn over de hele wereld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!