Wat is IoT?

Het internet der dingen (IoT) is de uitbreiding van de internet connectiviteit van fysieke apparaten en alledaagse voorwerpen.

Door geïntegreerde internet connectiviteit en andere vormen van hardware (zoals sensoren), kunnen elektronische apparaten met elkaar communiceren via het internet. Hierdoor kunnen ze op afstand worden bewaakt en gecontroleerd.

De definitie van het internet der dingen is geëvolueerd door de convergentie van meerdere technologieën, zoals real-time analyse, machine learning, commodity-sensoren en geïntegreerde systemen.

Traditionele velden van geïntegreerde systemen, zoals draadloze sensornetwerken, besturingssystemen, automatisering (inclusief thuis- en gebouwautomatisering) en andere dragen allemaal bij aan het mogelijk maken van het internet der dingen.

Op de consumentenmarkt wordt IoT-technologie het meest gebruikt met producten die te maken hebben met het concept ‘smart homes of slimme huizen’. Dit wordt dan toegepast in concepten zoals, verlichtingsarmaturen, thermostaten, systemen voor huisbeveiliging en camera’s en andere huishoudelijke apparaten, die één of meer algemene ecosystemen hebben en kunnen worden bestuurd via apparaten die bij dat ecosysteem horen, zoals smartphones.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!