EOS, TRON en Ethereum aan de top in de laatste CCID-ranglijst

Het China Center for Information and Industry Development (CCID) heeft zijn laatste ranglijst van cryptoprojecten gepubliceerd, terwijl het land doorgaat met de strijd tegen het coronavirus. In totaal werden deze maand 37 cryptoprojecten geëvalueerd en gerangschikt in drie afzonderlijke categorieën.

Wat is de CCID-ranglijst?

Dit is de 17e editie van de ranglijst. De ranglijsten worden samengesteld door het CCID (Qingdao) Blockchain Research Institute, een entiteit die is opgericht door de CCID. Het evaluatiewerk wordt uitgevoerd in samenwerking met verschillende organisaties, zoals de CCID-denktank en het China Software Evaluation Center.

Het centrum zei het volgende over de ranglijst:

“Het resultaat van deze beoordeling zal de CCID-groep in staat stellen betere technische adviesdiensten aan te bieden aan overheidsinstanties, bedrijven, onderzoeksinstellingen en technologieontwikkelaars.”

De lijst rangschikt de meest gebruikte operbare blockchains in 3 categorieën:

  1. Basistechnologie
  2. Toepasbaarheid
  3. Creativiteit

Dit terwijl de algemene beoordeling wordt bepaald door een som van de scores van alle criteria.

EOS, TRON en Ethereum wederom aan de top

Terwijl EOS, TRON en Ethereum bovenaan stonden in de laatste crypto-ranglijst die werd onthuld door het CCID, verloor Bitcoin 3 posities.

Het CCID merkte op dat de uitkomst ongetwijfeld werd beïnvloed door de wereldwijde verspreiding van het coronavirus en zei het volgende;

“Van februari tot maart 2020, als gevolg van de impact van de wereldwijde nieuwe corona-pandemie, is de update van geselecteerde openbare-ketenprojecten vertraagd en is de algemene index niet veel veranderd.”

EOS stond opnieuw bovenaan de lijst als het gaat om het technische realisatieniveau van een blockchain, met een score van maar liefst 105,6 punten en liet hiermee TRON (93,2) en Ethereum (78) achter.

Bitcoin stond op de 14e plaats en verloor drie posities sinds februari, terwijl Bitcoin Cash, dat slechts enkele dagen geleden zijn halvering heeft doorgemaakt, van de 34e naar de 31e plaats is gestegen.

Ondanks het behalen van de algemene index deed EOS het vrij slecht op de toepasbaarheidsschaal, achtergelaten door zowel TRON als Ethereum.

Hoewel de algemene basistechnologie-index sinds de vorige editie enigszins is gedaald, bleek uit de ranglijst dat de scores van BitShares, Application Chain, Quantum Chain en Dacoin aanzienlijk gestegen zijn.

Als het gaat om de toepasbaarheid, staat Ethereum op de eerste plaats, gevolgd door TRON, Nebulas, Xiaoyi en Dash. De meest significante stijging werd gezien bij IOST en BitShares, met respectievelijk de 8e en 13e positie.

Bitcoin verslaat de rest op creativiteit

Op het gebied van creativiteit stond Bitcoin op de eerste plaats met een score van 42,4, opmerkelijk hoger dan andere blockchain-projecten. EOS en Ethereum bleven achter met een score van respectievelijk 29,1 en 29.

Lisk, Dash, Sia, Litecoin en Monero scoorden allemaal boven de 20 punten. Hcash kwam naar voren als de slechtste presteerder en scoorde slechts 1,2 punten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!