Hoe duur is crypto-mining en wat levert het op?

Poolin.com heeft een bijgewerkte analyse gemaakt van de huidige kosten voor het samenstellen van een winstgevende Bitcoin-mining-installatie. Deze informatie geeft een uniek inzicht in de complexiteit van het steeds veranderende miining-markt.

Vergelijking van mining-hardware

Het artikel geeft aan dat er een breed scala aan individuele variabelen zijn die de winstgevendheid bepalen. Poolin heeft een schatting van de winst voor mining gemaakt, die deze factoren opsplitst om beter te begrijpen welke rig het beste waar voor zijn geld is.

Het is belangrijk op te merken dat de elektriciteitskosten sterk verschillen van plaats tot plaats. Dit is overigens ook direct de belangrijkste factor mining-kosten op lange termijn. Dus meer energie-hongerige platforms, die ook een hogere hash snelheid produceren, zijn misschien meer geschikt voor gebieden met goedkopere elektriciteit, maar zijn minder lucratief als energiekosten hoog zijn.

Break even factor

Cruciaal voor alle mining is de break even factor. Dit is de waarde van cryptocurrency die moet worden geproduceerd om de kosten van de rig te betalen. Zo kostte de uitgelichte Bitcoin-mining-installatie $1.767 om te bouwen en te exploiteren, en genereert hij $4,56 winst per dag tegen de huidige prijzen. Het zou dus 387 dagen moeten lopen om winstgevend te worden. In dit aantal zijn de elektriciteitskosten meegerekend.

Het is echter ook het feit dat de installaties elektriciteit zullen blijven verbruiken. Ze blijven dus alleen winstgevend zolang ze voldoende crypto produceren om deze kosten te dekken. Poolin noemt dit de “shutdown-prijs”. Bepalen wanneer een rig deze drempel heeft overschreden, kan erg lastig zijn.

Succesvolle Bitcoin- en crypto-mining vereist dus een zeer nauw oog voor detail. Efficiëntie moet een topprioriteit zijn, aangezien elke variabele een rol zal spelen in het uiteindelijke resultaat. Dit omvat apparatuurkosten, elektriciteitskosten en de keuze van het platform om te minen. Met een goede planning en toegang tot de beste informatie kan echter winst worden behaald.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!