Maar 4% kans op een nieuwe all time high voor Bitcoin

Volgens de laatste gegevens van Skew is de kans erg klein dat de Bitcoin koers in 2020 een nieuwe all time high gaat behalen. Volgens het analysebedrijf is deze kans zelfs maar 4%.

Erg kleine kans

Hoewel sommige analisten optimistisch blijven te midden van de crisis omtrent het coronavirus, is er een kans van 96% dat de koning van de crypto-markt dit jaar geen nieuwe ATH zal neerzetten.

Skew volgde de Open Interest voor BTC-opties en ontdekte dat er een kans van 4% is dat de Bitcoin koers op 25 december 2020 de $20.000 overschrijdt. Het bedrijf tweette het volgende:

Desalniettemin geven de bulls, ondanks de sombere prijzen op de Bitcoin-markt de laatste tijd, nog niet op.

Analisten blijven bullish op lange termijn

Terwijl de het coronavirus de wereldeconomie aan het wankelen brengt en het dagelijks leven verstoort, is Bitcoin hard aangeslagen. Het crypto-activum zit momenteel vast in een consolidatieperiode op een koers minder dan $7.000. Sommige analisten verwachten zelfs op korte termijn een daling van de $5k-zone.

Maar de analist Bitcoin Macro is nog steeds optimistisch dat de crisis omtrent het coronavirus Bitcoin en cryptocurrencies niet neer zullen halen. Hij tweette het volgende:

https://twitter.com/BTC_Macro/status/1243957004550303745

Dan Morehead, de CEO van Pantera Capital, is nog optimistischer. In een brief aan investeerders op 26 maart merkte Morehead op dat Bitcoin zal schitteren in deze, door het coronavirus veroorzaakte, wereldwijde recessie van 2020 en binnen de komende 12 maanden waarschijnlijk een nieuw record zal bereiken.

Morehead legde uit dat Bitcoin werd geboren tijdens de financiële crisis van 2008 en dat de munt in deze financiële crisis “volwassen zal worden”. Hij zei verder:

“De prijs van Bitcoin kan de komende 12 maanden een record vestigen. Het gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren. Ik vermoed dat het institutionele beleggers twee, drie maanden zal kosten om hun huidige portfolio problemen op te lossen. Nog drie tot zes maanden om nieuwe kansen te onderzoeken, zoals verontrustende effecten, speciale situaties, crypto, enz. Als ze vervolgens toewijzingen gaan doen, zullen die markten beginnen te stijgen.”

Wat denken jullie? Gaat de Bitcoin koers dit jaar nog een nieuwe all time high neerzetten?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!