Starten met crypto handel

Ethereum Classic houdt zich sterk ná beloningsreductie

Ethereum Classic (ETC) wordt, op het moment van schrijven, voor ~$5 verhandelt. Desalniettemin vertegenwoordigt het huidige cijfer een winst van 30% sinds 13 maart, toen de meeste cryptocurrencies een dieptepunt bereikten. Verder heeft ETC zijn prijs min of meer vastgehouden sinds de beloningsreductie op 16 maart.

Sterk ná halvering

Hoewel de valuta niet meer in de top 20, op basis van marktkapitalisatie, en niet veel invloed heeft in vergelijking met Bitcoin of zelfs Ripple, is de opwaartse trend sinds 13 maart een positief signaal.

Op 13 maart daalde ETC tot $3,80, een scherpe daling ten opzichte van de bijna $10 die het aan het begin van het jaar waard was. Ondanks deze barre omstandigheden heeft ETC zichzelf uit de goot getrokken en staat nu weer op een koers van ~$5.

De sprong van ETC vond plaats net voor de tweede vermindering van de block beloning, die plaatsvond op 16 maart. ETC heeft recentelijk de 10 miljoen blocks bereikt en de block beloningen verminderen met ongeveer 20% per vijf miljoen blocks.

De eerste verlaging voor ETC vond plaats in december 2017 en de verlagingen lopen door tot het activum de limiet van 210,7 miljoen tokens heeft bereikt.

Halvering van Bitcoin

Verlagingen kunnen een effect hebben op de prijs van een munt. Sommigen speculeren dat de aanstaande verlaging van Bitcoin (BTC), bekend als de “Bitcoin Halvering”, de prijzen op dat netwerk zal opdrijven. ETC is een veel kleiner netwerk, maar het traject biedt nog een datapunt voor diegenen die de toekomst van Bitcoin proberen te voorspellen.

De vierjaarlijkse halvering van Bitcoin staat voor de deur. Met nog maar ongeveer 50 dagen te gaan totdat de beloning van Bitcoin-mining in tweeën wordt gesneden. Echter is het ook mogelijk, zoals eerder vermeldt, dat de halvering vertraging op gaat lopen.

Wil je traden in cryptocurrencies, zoals Ethereum Classic, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie