Bitcoin halvering in 2020 wellicht vertraagd

Miners hebben door de enorme Bitcoin (BTC) prijsdaling hun apparaturen moeten uitzetten om de kosten te verlagen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gemiddelde dagelijkse bloktijd met 70% is vertraagd.

Bitcoin mining

Wereldwijd worden er dagelijks cryptocurrencies verstuurd en de blockchain houdt dit bij door alle transacties binnen een bepaald termijn te verzamelen in een ‘block’. Vervolgens is het aan de miners om dit vast te leggen op de blockchain en dat noemen we dus minen. Voor het minen heb je een computer nodig die speciaal gebouwd is om te minen. Dit kost overigens heel wat stroom.

Voor het ontraadselen van de wiskundige raadsels ontvangen Bitcoin miners een beloning in de vorm van Bitcoin. Met andere woorden, de miner krijgt een beloning voor het oplossen van het rekenprobleem en het toevoegen van een block aan de blockchain.

Gemiddeld wordt elke 10 minuten een nieuw blok toegevoegd aan het blockchain-netwerk. De beloning per toegevoegd transactieblok is op dit moment 12,5 Bitcoin (BTC). In 2016 waren dit nog 25 Bitcoins. De beloning om te minen wordt ongeveer om de vier jaar gehalveerd. Dit noemen we de Bitcoin block halving.

Door de flinke Bitcoin prijsdaling betekent dit ook dat de inkomsten van miners minder zijn geworden. Als gevolg hiervan moesten miners apparatuur uitschakelen om de kosten te verlagen. Dit volgens de populaire site Tokenanalyst.

Bron: Tokenanalyst

Toen de Bitcoin prijs nog boven de $9.000 stond, was de gemiddelde benodigde bloktijd ongeveer 8 minuten. Nu de miners hun apparatuur aan het uitschakelen zijn is de gemiddelde bloktijd op 18 maart zelfs gestegen naar 14 minuten. Dit is een stijging van meer dan 70%.

Aangezien de gemiddelde bloktijd vertraagt, heeft dit ook invloed op de aanstaande halvering van Bitcoin. Deze staat gepland op bloknummer 630.000, maar het evenement kan dus vertraging oplopen.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!